Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Harreveld

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Harreveld? Een contactlens is gemaakt van kunststof en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op lenzenaanbieding.nl tref je handige informatie over de verschillende soorten lenzen en vergelijk je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Harreveld.

  • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
  • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als hypermetropie, verziendheid, myopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
  • Een lokale opticien in Harreveld heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt de oogdruk en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
  • Met de medewerker overleg je welke contactlenzen aansluiten op jouw situatie en leefstijl.
  • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij het voorschrift van je opticien en is bij je bekend welke lens geschikt is? Meer en meer Nederlanders mensen gebruiken artikelen van lenzenshops als LensExpress. Deze webshops bieden een gevarieerd aanbod, lagere tarieven en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de volgende tabel bekijk je de deskundige internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Harreveld. Lees hier ook alles over Maandlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Harreveld

Sta je ook elke dag op met onscherp zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, zeer handig, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. Hieronder vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Harreveld waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je ook oogspecialisten in Vragender, Lichtenvoorde, Bredevoort, Winterswijk Corle en Winterswijk Brinkheurne.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Harreveld in april 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Harreveld. Na het onderzoek bespreek je samen met de opticien welke soort lens geschikt zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht geven we locaties voor een (gratis) oogmeting in Harreveld (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Groenewege Opticiens & Audiciens PaulBroekboomstraat 97131 DTLichtenvoorde
Smale OpticiensRapenburgsestraat 347131 CZLichtenvoorde
Heijerman Optiek & HoorzorgHogestraat 117122 BNAalten
Kompleet OptiekBredevoortsestraatweg 297121 BAAalten
Joris Fluijtde Bank 87101 RRWinterswijk

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Harreveld?

Vergelijk webshops en vind kortingen tot wel 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke jij het beste kunt gebruiken kun je onderzoek door te kijken naar jouw dagelijks leven, gewoontes en budget. Voor het draagcomfort van de lens is het belangrijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je hierbij helpen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

  1. Oogtest
    Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
  2. Een goede lens uitkiezen
    Houdt vooral rekening met hoe vaak je ze wilt dragen, het draagcomfort, en jouw levensstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
  3. Lenzen proberen
    Meestal ontvang je een probeerset. Op die manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na 2 -4 weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
  4. Lenzen bestellen of een abonnement
    De perfecte lens gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een webshop als Misterspex. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar drogen wel iets sneller uit. Fabrikanten gebruiken hiervoor een speciale zachte kunststof. De voordelen zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de gunstige prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

  • Korte gewenningstijd.
  • Zeer goed te combineren met sporten.
  • Voordelig: een abonnement heb je al voor €6,35 (op maandbasis).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen bestaan uit PMMA. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Dit maakt het een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

  • Persoonlijk aangemeten en zijn betrouwbaar.
  • Optimale levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
  • Je betaalt ongeveer €165 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn relatief goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbaar alternatief wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

  • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
  • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
  • Gemiddeld €4,95 per maand.

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor iedereen die te maken heeft met gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

  • Het belangrijkste pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
  • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
  • Kosten circa €26,50 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: informatie en tips

Heb jij droge of gevoelige ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

  • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
  • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
  • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €455 per jaar (bij een brillenwinkel in Harreveld).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden gebruikt voor ogen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Om dit product te gebruiken moet je naar een deskundige.

  • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
  • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
  • Reken op kosten van ongeveer €24,50 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

  • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
  • Een extra bril is niet meer nodig.
  • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,50 p/maand.
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog meer keuze. In de volgende opsomming lees je meer over de belangrijkste soorten.

  • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
  • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
  • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
  • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-harreveld-7135

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Meer en meer lenzenshops als Alensa kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de huismerken van opticiens die erg goedkoop zijn. Op deze manier kan je zo €135 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Proclear, Clariti en Biotrue. Op deze site lees je ook meer over Torische lenzen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Harreveld?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een gespecialiseerde webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestelde artikelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Harreveld?
In de regio vinden we verschillende brillen- en lenzenwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De vakman bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij de meeste opticiens is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Harreveld te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of het type lens nog correct is. Ook bij snel vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het slim om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met de verplichte basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar). Niet vergeten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Harreveld. De metingen daar zijn betrouwbaar en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kost een lenzen abonnement?
Als je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €10,00 en €50,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €260 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €15,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Harreveld kan je een voorschrift laten opstellen. Daarna kan je via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Oost Gelre.

Plaats een reactie