Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Budel-Schoot

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Budel-Schoot? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen zie je veel meer en veel scherper. De voordelen zijn groot. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl bieden wij nuttige info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bezoek je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Budel-Schoot.

  • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
  • Een uitkomst bij oogafwijkingen als myopie, verziendheid, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
  • Een plaatselijke opticien in Budel-Schoot heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en achterhaald de oogdruk en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
  • Met de oogspecialist kijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
  • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Steeds meer consumenten profiteren van het aanbod van lenzenshops als ContactlensOnline. Deze webwinkels werken met een uitstekend aanbod, de laagste prijs en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onderstaande lijst tref je de deskundige internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Budel-Schoot. Lees hier ook alles over Sportlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Budel-Schoot

Heb je last van een wazig zicht of een vervelende hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn discreet, gemakkelijk in gebruik, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in en rondom Budel-Schoot waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website doorzoek je ook brillenwinkels in Budel, Wessem, Thorn, Neeritter en Ittervoort.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Budel-Schoot in april 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is het nodig om een oogtest te laten doen door een vakkundige contactlensspecialist in Budel-Schoot. Daarna overleg je samen met de opticien welk van de lenzen aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na dit gesprek ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Wil je dit voor de lange termijn? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het schema hieronder tref je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Budel-Schoot (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Verbeek Optiek KoosWillem II Straat 26021 EBBudel
Plantaz Budel B.V.Markt 11/A6021 CDBudel
De Cock ContactlenzenNoordkade 176003 NDWeert
Jansen & Hermans OptiekHoogstraat 266001 EVWeert
Eyes and MoreVan Berlostraat 556001 EGWeert

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Budel-Schoot?

Vergelijk leveranciers en bespaar tot wel 29%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke jij het beste kunt gebruiken kun je onderzoek door te kijken naar je lifestyle, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor de kwaliteit van de lens is het belangrijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Daarmee verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

  1. Oogtest
    Er wordt gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
  2. Een goede lens uitkiezen
    Er wordt gekeken naar de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
  3. Lenzen testen
    Doorgaans krijg je een probeerset mee. Zo kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na het einde van de proefperiode volgt er een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
  4. Losse lenzen kopen of een abonnement
    De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een webshop als Lensplaza. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar absorberen meer viezigheid. Worden vervaardigd uit silicon-hydrogel. Je kiest voor dit product om hoge zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en goedkopere prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

  • Je went er heel snel aan.
  • Het vergt een korte gewenningstijd.
  • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,55 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Het is dus een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

  • 100% maatwerk en zijn betrouwbaar.
  • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
  • Je betaalt ongeveer €130 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn dun, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De voordeligste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

  • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
  • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
  • Te koop vanaf €7,00 (per 30 dagen).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind opticiens in de buurt en laat gratis je ogen meten

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor lens- en brildragers die snel last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

  • Het belangrijkste pluspunt is dat je er bijna geen werk aan hebt.
  • Zeker te overwegen op het moment dat je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
  • Prijzen ongeveer €25,00 p/maand.

Nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of zwem je geregeld? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

  • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
  • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
  • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €520 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Budel-Schoot).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet alles heel wazig, zowel op afstand als dichtbij. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een specialist.

  • De oplossing voor een cilinder afwijking.
  • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
  • Je betaalt +/- €24,00 per maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Een goede oplossing wanneer je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

  • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
  • Een losse leesbril is niet langer nodig.
  • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,75 (per 30 dagen).
Andere mogelijkheden

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder vind je een aantal alternatieve soorten.

  • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
  • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
  • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
  • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-budel-schoot-6023

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Over het algemeen zijn het white labels van grote fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer online aanbieders als Lensplaza werken met hun eigen alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €265 per jaar besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Dailies, SofLens en Regard. Bekijk ook meer informatie over Lenzen gratis uitproberen .

Veelgestelde vragen over lenzen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Budel-Schoot?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Budel-Schoot?
In de regio vinden we meerdere oogspecialisten waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogexpertmeet nauwkeurig de sterkte op en analyseert het netvlies. In de meeste gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Ga je online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Budel-Schoot te laten uitvoeren. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij snel vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met jouw basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 per jaar. Belangrijk: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager en worden dus soms gezien als slechter. Dit is niet het geval. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Zoek je informatie over nacht- of torische lenzen. Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Budel-Schoot. De metingen daar zijn betrouwbaar en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een abonnement aanvraagt moet je rekenen op bedragen tussen de €7,50 – €56,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €255 voor een jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbij komt nog een kostenpost van zo’n €22,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Budel-Schoot kun jij je goed laten voorlichten. Je kunt vervolgens vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het type online te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Cranendonck.

Plaats een reactie