Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Scharendijke

Wil jij goedkope lenzen kopen in Scharendijke? Een contactlens is een plastic lensjedat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Door lenzen te gebruiken zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze passen bij elke stijl. Op lenzenaanbieding.nl bieden wij aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en bezoek je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Scharendijke.

  • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
  • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals presbyopie, hypermetropie, verziendheid, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
  • Een erkende opticien in Scharendijke heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en onderzoekt de oogdruk en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
  • Met deze specialist overleg je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en wensen.
  • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe werkt dat precies?

Heb jij het voorschrift van je opticien of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de dragers van lenzen bestellen online bij webshops als Toplenzen. Deze internet oogexperts beschikken over een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en een scherp geprijsd huismerk. Met behulp van onze vergelijker vergelijk je toonaangevende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Scharendijke. Lees ook meer informatie over Kindvriendelijke lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Scharendijke

Heb jij dagelijks last van een wazig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, handig in gebruik, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Scharendijke waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker zoek je ook opticiens in Kerkwerve, Brouwershaven, Nieuwerkerk, Noordgouwe en Zonnemaire.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Scharendijke in april 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een contactlensspecialist in Scharendijke. Na deze oogtest bekijk je met de medewerker welk model lens past bij jouw situatie en leefstijl. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder vind je locaties voor een (gratis) oogmeting in Scharendijke (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Zorg Voor Zicht BVAgthoven 114306 GANieuwerkerk zld
Opticiens ‘T Optiek ZierikzeeHavenpark 14301 JGZierikzee
Specsavers ZierikzeeAppelmarkt 204301 CAZierikzee
Coen Honig Optiek BVAppelmarkt 224301 CAZierikzee
RoogierHoofdpoortstraat 124301 ATZierikzee

Goedkope lenzen bestellen in Scharendijke?

Vergelijk webwinkels en bespaar tot wel 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Wat nu geschikt is voor jou hangt vooral af van jouw dagelijks leven, je werk en financiële wensen. Voor de kwaliteit van de lens moet je er op letten dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Daarmee vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een plaatselijke oogspecialist kan je hierbij helpen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

  1. Oogtest
    Men kijkt hierbij naar je gezondheid en de oogdruk en men meet de sterkte op.
  2. Een goede lens uitkiezen
    Weeg aspecten mee zoals draagtijd, het draagcomfort, en wat je dagelijks doet (of je sport of veel achter een scherm zit).
  3. Lenzentest
    Normaal krijg je een probeerset mee. Zo kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na 2 -4 weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
  4. Lenzen kopen of een abonnement
    De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals Sightful. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar trekken wel wat meer vuil aan. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Je kiest voor dit product om uitstekende zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en lage prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

  • Ze bieden de meeste comfort.
  • Minder kans op viezigheid onder de lens.
  • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,55 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van PMMA. De levensduur is er hoog. Hierom is dat een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

  • Volledig maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
  • Goede levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
  • Je betaalt ongeveer €130 per losse lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

We hebben het hier over zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn zeer betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en je kunt ze lang blijven gebruiken. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

  • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
  • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
  • Te bestellen vanaf €5,60 (per 4 weken).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind opticiens in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een uitkomst voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

  • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
  • Een betaalbare keuze wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
  • Prijzen circa €25,75 (op maandbasis.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter terwijl je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

  • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
  • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
  • Je betaalt ongeveer €505 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Scharendijke).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn geschikt voor ogen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit komt doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je ziet wazig en onscherp, zowel op korte als grote afstand. Om dit product te gebruiken moet je naar een goede oogspecialist.

  • De oplossing voor een cilinder afwijking.
  • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
  • Reken op kosten van ongeveer €27,50 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Middels multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

  • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
  • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
  • Varifocale lenzen koop je al vanaf €16,25 (per 4 weken).
Alternatieven

Naast de meest gekozen contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder lees je meer over diverse producten.

  • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
  • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
  • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
  • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-scharendijke-4322

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar je kunt ook terecht bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. De meeste webwinkels als Sightful verkopen een uitstekend alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Zo kan je tot wel €145 per jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere PureVision, Avaira en Boston. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen vergelijken.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Scharendijke?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en kost het bezorgen dus geen geld. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestelde artikelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Scharendijke?
In deze regio zitten voldoende opticiens waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De vakman doet een oogtest voor de sterkte en bekijkt de samenwerking tussen je ogen. Over het algemeen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Van plan om ze online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties terecht voor een contactlenscontrole.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Optiekzaken vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Scharendijke te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog optimaal is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het belangrijk om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Zeeland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €300 (per 2 jaar). Tip: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de factuur van de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dit is niet het geval. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge regelgeving en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Heb je interesse in lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Scharendijke. De metingen daar zijn betrouwbaar en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Zodra een abonnement wenst moet je rekenen op bedragen tussen de €6,00 – €43,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €295 per jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbovenop komt nog een kostenpost van zo’n €17,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Scharendijke krijg je betrouwbare tips en adviezen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Plaats een reactie