Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Kerkwijk

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Kerkwijk? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje en plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze pagina bieden wij meer info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vergelijk je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Kerkwijk.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als bijziendheid, hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een opgeleide opticien in Kerkwijk heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en ontdekt de oogdruk en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met deze contactlensspecialist bepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep Nederlanders kiezen voor het gemak van specialisten als Lensplaza. Deze 100% online aanbieders verkopen een groots en divers assortiment, de laagste prijs en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In deze lijst hieronder bekijk & vergelijk je de deskundige internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Kerkwijk. Bekijk ook onze informatie over Goedkoopste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Kerkwijk

Heb je te maken met een verminderd zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gevoelloos, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In deze tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Kerkwijk waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina bekijk je ook oogspecialisten in Bruchem, Nieuwaal, Gameren, Aalst en Poederoijen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Kerkwijk in september 2023

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een contactlensspecialist in Kerkwijk. Daarna vergelijk je samen met de optometrist welke soort lens voldoen aan jouw leefstijl en zicht behoeften. Na dit gesprek ontvang je meestal een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben jij enthousiast geworden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande tabel bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Kerkwijk (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Pearle Ubens en Conrads BVGamerschestraat 35301 ANZaltbommel
Ubens en Conrads BVWaterstraat 165301 AJZaltbommel
Buisman Optiek SybillaBreukelsestraat 395281 HBBoxtel
Rens Doms De BrillenshopStationsstraat 55281 GABoxtel
Borne Optiek Joop vdMarkt 95281 ATBoxtel

De goedkoopste lenzen bestellen in Kerkwijk?

Vergelijk webshops en bespaar tot wel 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welk model aangeraden wordt wordt bepaald a.d.h.v. je leefstijl, gebruikerswensen en budget. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een vakkundig oogspecialist kan je hierbij helpen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert de samenwerking tussen je ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Houdt vooral rekening met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, het draagcomfort, en jouw dagelijks leven (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  In de regel kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je ze eerst even uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt deel je jouw persoonlijke ervaringen. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online aanbieder als Toplenzen. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar trekken wel wat meer vuil aan. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Grote pluspunten zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijs. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €5,95 (maandelijks).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Dit maakt het een milieubewuste en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Hoge levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €165 per individuele lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

We hebben het hier over zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn niet al te duur, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in alle soorten en maten. De voordeligste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €5,15 per maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in jouw omgeving en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Ideaal voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

 • Een leuk pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen plus minus €25,00 (maandelijks).

Nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of ben je iemand die vaak zwemt? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust zodat je overdag alles goed kunt zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €490 per jaar (bij een brillenwinkel in Kerkwijk).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet alles heel wazig, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Om dit product te gebruiken moet je naar een deskundige.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De tarieven zijn plus minus €23,50 (op maandbasis.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door middel van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €16,75 (per 30 dagen).
Andere mogelijkheden

Buiten de hiervoor genoemde opties is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het overzicht hierna bespreken we diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-kerkwijk-5315

Voordelige huismerk lenzen kopen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels van grote fabrikanten als Alcon met hun eigen label erop. Het grootste deel van de aanbieders zoals Lensplaza hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de dure merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Hiermee kan je zo €160 per jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Biofinity, Ultra en Systane. Je kunt hier ook meer lezen over Drogisterijen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Kerkwijk?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online aanbieder. Vaak leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Kerkwijk?
In deze gemeente zitten voldoende oogspeciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogspecialist neemt de sterkte per oog op en kijkt verder naar de algehele ooggezondheid. In de basis is de oogtest inbegrepen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Kerkwijk op je planning te zetten. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Via de polis van de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €300 (per 2 jaar). Tip: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Kerkwijk. Je kunt daar terecht voor goede tips en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kost een lenzen abonnement?
Zodra een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €8,75 en €58,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €245 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Ook betaal je jaarlijks circa €17,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Kerkwijk kun jij je goed laten voorlichten. Daarna kan je de goedkoopste lenzen scoren door het type online te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Zaltbommel.

Plaats een reactie