Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Cothen

Direct goedkope lenzen kopen in Cothen? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Er zijn veel pluspunten. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt geen last van een beslagen bril. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende soorten lenzen en check je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Cothen.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen als verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid, myopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Cothen heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en onderzoekt de oogdruk, oogspierbalans en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • In overeenstemming met de specialist besluit je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw situatie en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Steeds meer consumenten bestellen online bij discounters als ContactlensOnline. Deze online aanbieders hebben een gevarieerd aanbod, lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de volgende tabel doorzoek je de erkende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Cothen. Of klik door voor meer info over Torische lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Cothen

Heb jij dagelijks last van slecht zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, gevoelloos, en bieden bescherming voor het oog. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Cothen waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker zoek je ook opticiens in Doorn, Elst, Uddel, Garderen en Hoevelaken.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Cothen in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Cothen. Als de analyse klaar is overleg je met de oogdeskundige welk type lens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder verstrekken we adressen voor een (gratis) oogmeting in Cothen (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hooykaas OpticalsKampweg 343941 HJDoorn
Corné OptiekSchoutstraat 23931 HTWoudenberg
Eye Wish OpticiensDorpsstraat 183931 EGWoudenberg
Vallei OpticiensDorpsplein 103927 WCRenswoude
Bos Brillen BVHerenstraat 103911 JERhenen

Betaalbare lenzen bestellen in Cothen?

Vergelijk lenzenwinkels en vind kortingen tot wel 40%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt met name af van jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het noodzakelijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gediplomeerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Houdt vooral rekening met hoe vaak je ze wilt dragen, de pasvorm, en jouw leefstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  In de meeste gevallen kun je aanspraak maken op een probeerset. Je mag eerst kijken hoe het bevalt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online speler als LensExpress. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar absorberen meer viezigheid. Deze artikelen bestaan uit o.a. een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Ze worden gekenmerkt door optimale zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Zeer flexibel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: al vanaf €5,30 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Goede levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt ongeveer €195 per losse lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het gaat hier om zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn relatief goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in veel verschillende soorten en maten. De voordeligste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Tevens als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te koop vanaf €6,70 (op maandbasis.

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: tips en info

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor mensen die last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een goede optie wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven circa €25,00 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten zijn ongeveer €500 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Cothen).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht is dan slecht, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €24,50 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Via multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €15,50 (op maandbasis.
Andere types

Naast de populaire contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het volgende lijstje tref je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-cothen-3945

Via internet huismerk lenzen bestellen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon met hun eigen label erop. Verschillende webwinkels als Alensa beschikken ook over interessante alternatieven voor de huismerken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €145 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere PureVision, SofLens en Ote. Lees ook meer informatie over Lenzen onderhouden.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Cothen?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar doe ik een oogtest in Cothen?
In deze regio werken er voldoende speciaalzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist neemt de sterkte per oog op en onderzoekt de actuele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Ga je online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Cothen te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte nog optimaal is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of hoofdpijn is het goed even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
In de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Deze polissen bieden vaak €75 (per 2 jaar). Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder dan de factuur van de opticien? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Cothen. Deze medewerkers geven goede adviezen en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Als je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €7,75 – €51,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €280 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Ook komt nog een kostenpost van zo’n €18,00 aan contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Cothen krijg je extra goede voorlichting. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door het type online te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Wijk bij Duurstede.

Plaats een reactie