Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Batenburg

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Batenburg? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en plaats je op je oog. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Middels lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je zult er veel baat bij hebben. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je houd je eigen natuurlijke look. Op lenzenaanbieding.nl bieden wij handige info over de verschillende soorten lenzen en check je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Batenburg.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie, hypermetropie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Batenburg heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de deskundige besluit je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw situatie en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb je de resultaten van een oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een grote groep mensen profiteren van het aanbod van lenzenshops als ContactlensOnline. Deze online leveranciers staan bekend om een gevarieerd aanbod, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. In onderstaande lijst bekijk & vergelijk je populaire online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Batenburg. Op deze website lees je ook alles over Opticiens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Batenburg

Heb je te maken met onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Batenburg waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je ook oogzorgwinkels in Horssen, Appeltern, Altforst, Maasbommel en Alphen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Batenburg in september 2023

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een vakkundige contactlensspecialist in Batenburg. Na deze oogtest bekijk je samen met de opticien welke lens het beste aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Bevalt het? Vaak kan je ze meteen meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het schema hieronder vind je winkels voor een (gratis) oogmeting in Batenburg (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Ibim BVPanhuisweg 306603 KEWijchen
Bogaerts Brillen ContactlenzenSpoorstraat 26602 AZWijchen
Optiek Wennekes Brillen & LenzenTouwslagersbaan 66602 AKWijchen
Optiek NiënhausTouwslagersbaan 136602 AHWijchen
Kooij Optiek/HoortoestellenPrinsenweg 236584 AZMolenhoek lb

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Batenburg?

Vergelijk kosten en bespaar tot maar liefst 40%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke bij jou past is afhankelijk van je leefstijl, je hobbies en financiën. Bij lenzen moet je er op letten dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Zo wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een erkend oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het vinden van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Je moet rekening houden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw levensstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Test de lenzen
  In de regel ontvang je een probeerset. Op deze manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na de proefperiode bespreek je samen de resultaten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kan de aankoop doen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een webshop als Drogisterij.net. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Worden vervaardigd uit hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om optimale zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de beperkte kosten. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €5,40 p/maand.

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Om die reden is het een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • 100% maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Perfecte levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €135 per contactlensje.

Maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Gemiddeld €7,70 (per 30 dagen).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een uitkomst voor mensen die snel last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Voordelige keuze als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten circa €28,00 (maandelijks).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €450 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Batenburg).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een deskundige.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten zijn gemiddeld €22,00 (maandelijks).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door middel van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Ideaal als je gewone maandlenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €19,50 (per 30 dagen).
Andere types

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog meer keuze. In onderstaand overzicht check je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-batenburg-6634

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deEtos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende discounters als Alensa kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Zo kan je tot wel €255 korting krijgen per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Johnson & Johnson, Frequency en Menicon. Bekijk ook meer informatie over Weeklenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Batenburg?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online specialist. Vaak is de bezorgservice kosteloos en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Batenburg?
In de regio zitten voldoende optiekzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De medewerker kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt naar de algehele ooggezondheid. In de basis is de oogtest inbegrepen. Wil je de bestelling online plaatsen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Batenburg te laten doen. Dit is belangrijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij snel vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn wordt het aanbevolen om even te bellen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
In de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €150 (per 2 jaar). Tip: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die conclusie is niet helemaal juist. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Alcon. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Batenburg. De metingen daar zijn betrouwbaar ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Zijn lenzen duur?
In het geval je een handig abonnement wil betaal je tussen de €5,75 tot €60,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €225 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Ook heb je de kosten van zo’n €15,00 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Batenburg kun je professionele service krijgen. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Wijchen.

Plaats een reactie