Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Warmond

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Warmond? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door het dragen van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. De voordelen zijn groot. Het is ideaal bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je hebt geen last van een beslagen bril. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met belangrijke info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bezoek je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Warmond.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals myopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, presbyopie.
 • Een erkende opticien in Warmond biedt de optie voor een oogmeting en analyseert het gezichtsvermogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met de contactlensspecialist besluit je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw situatie en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, waar moet ik op letten?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de contactlensdragers laten hun bestelling bezorgen door webshops als ContactlensOnline. Deze online leveranciers staan bekend om een zeer groot assortiment, gunstige prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onderstaande lijst bieden wij de deskundige online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Warmond. Op deze website lees je ook alles over Maandlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Warmond

Heb je last van een beperkt gezichtsveld of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn discreet, gevoelloos, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de bijgaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Warmond waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op lenzenaanbieding.nl vergelijk je ook optiekzaken in Hoogmade, Kwintsheul, Wateringen, Voorburg en Leidschendam.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Warmond in juni 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Warmond. Daarna beoordeel je samen met de oogdeskundige welke soort lens aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Tevreden? Je kunt ze dan direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht bieden wij winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Warmond (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Saton OptiekWinkelhof 432353 TTLeiderdorp
Brilmij Groep B.V.Winkelhof 352353 TSLeiderdorp
Brakenhoff OptiekLange Voort 412343 CBOegstgeest
Saton OptiekTerweeweg 522341 CSOegstgeest
Pearle OpticiensVijf Meiplein 1442321 BTLeiden

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Warmond?

Vergelijk webshops en bestel met kortingen oplopend tot 40%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt met name af van jou dagelijks ritme, gebruikerswensen en budget. Voor de kwaliteit van de lens is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een gediplomeerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. De beste contactlenzen uitzoeken bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Je moet rekening houden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de pasvorm, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  In de meeste gevallen geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online specialist als Vision Direct. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gemaakt van hydrogel. Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de gunstige prijs. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €5,65 per maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Dit maakt het een duurzame en goedkope optie. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Hoge levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten zijn gemiddeld €120 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De meest voordelige keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €6,65 per maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Check gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: tips en info

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen circa €25,75 (op maandbasis.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens je slaap zodat je overdag alles goed kunt zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • De kosten zijn ongeveer €465 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Warmond).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een erkende opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar enigszins ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €27,00 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €18,75 (op maandbasis.
Andere keuzes

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het overzicht hierna bieden wij nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-warmond-2361

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deEtos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Meer en meer lenzen webshops als Misterspex verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die erg goedkoop zijn. Op deze manier kan je zo €325 p/jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bestel dan o.a. Cooper vision, Clariti en Opti-Free. Bekijk ook meer informatie over Torische lenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Warmond?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Warmond?
In deze regio vinden we allerlei brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De opticien meet nauwkeurig de sterkte op en analyseert de algehele gezondheid van je ogen. Over het algemeen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Warmond in te plannen. Dit raden ze aan om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 3 jaar. Advies: is de premie van de polis hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Toch is dat niet de realiteit. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Warmond. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat zijn de kosten van lenzen?
In het geval je een abonnement afsluit zitten de standaard kosten zo tussen de €8,25 en €40,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €245 voor 1 jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarnaast betaal je per jaar circa €16,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Warmond krijg je betrouwbare tips en adviezen. Daarna kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Teylingen.

Plaats een reactie