Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Stein

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Stein? Een contactlens is een plastic lensjeen is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken zie je veel scherper en een stuk stabieler. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Via onze vergelijker kan je aan de slag met belangrijke informatie over de verschillende soorten lenzen en verstrekken we een lijst met we optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Stein.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als bijziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, myopie.
 • Een plaatselijke opticien in Stein voert de oogmeting uit en ontdekt de oogdruk, oogspierbalans en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Samen met de contactlensspecialist vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Kies dan voor het gemak van online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb jij jouw voorschrift in handen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal lenzendragers kiezen voor het gemak van lenzenshops als LensExpress. Deze webwinkels verkopen een uitstekend aanbod, veel lagere prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In deze lijst hieronder tref je landelijke online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Stein. Zie ook onze pagina over Lenzen informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Stein

Heb jij dagelijks last van een wazig zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. Hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Stein waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook opticiens in Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Leudal, Roerdalen en Roermond.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Stein in juli 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is het nodig om een oogtest te laten doen door een vakkundige contactlensspecialist in Stein. Op basis daarvan bespreek je samen met de oogdeskundige welk type lens geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl. Na de analyse verstrekken ze een tijdelijk proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Werkt dit voor jou? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. Hieronder bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Stein (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Haan OptiekRaadhuisplein 556171 JCStein lb
VOF P. VossenKruisstraat 416171 GCStein lb
Vossen Optiek Zuidhof MauriceZuidhof 276164 BAGeleen
Optiek JanssenAnnastraat 46161 GXGeleen
Heunen Juweliers en OpticiensAnnastraat 36161 GVGeleen

Goedkope lenzen kopen in Stein?

Vergelijk kosten en profiteer van kortingen tot 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Wat nu geschikt is voor jou hangt vooral af van jouw persoonlijke leefstijl, sterkte en andere wensen. Bij lenzen moet je er op letten dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Daarmee heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en men meet de sterkte op.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Houdt vooral rekening met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen uitproberen
  Vaak kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt alle benodigdheden kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een online speler als Happy Eyes Club. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar drogen wel iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Grote pluspunten zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de beperkte kosten. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: al vanaf €6,50 p/maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • 100% maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Prima levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Ze zijn er al vanaf €180 voor één lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbaar alternatief wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €6,80 (per 4 weken).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en start met een oogonderzoek.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, daarna gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een perfecte oplossing voor mensen die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of bepaalde allergieën.

 • Een leuk pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten plus minus €26,75 (per 30 dagen).

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent voor een scherpe blik voor overdag. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €495 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Stein).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een zogeheten cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €25,00 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Ideaal als je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €17,75 (op maandbasis.
Andere soorten

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna bekijk je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-stein-6171

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Over het algemeen zijn het white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Meer en meer lenzen webshops als Toplenzen hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Op deze manier kan je zo €230 p/jaar besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Alcon, SofLens en Miru. Klik door voor meer informatie over Nacht lenzen.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Stein?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Stein?
In deze gemeente kan je kiezen uit veel specialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De deskundige meet nauwkeurig de sterkte op en checkt het netvlies. In de basis is zo’n eerste oogtest kosteloos. Wil je de bestelling online plaatsen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Opticiens bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Stein te laten doen. Dat is nodig om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of het type lens nog optimaal is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen wordt het aanbevolen om even langs te komen bij een opticien in de provincie Limburg.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 korting op een bril of lenzen. Rekensom: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje en worden dus soms gezien als slechter. Dit is niet het geval. Goedkope huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Ga je overstappen naar lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Stein. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Indien je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €5,50 tot €49,00 (per 4 weken). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €250 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €18,50 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Stein kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Stein.

 • Urmond
 • Plaats een reactie