Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hansweert

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Hansweert? Een contactlens is een optisch hulpmiddel die je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. De voordelen zijn groot. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn discreet en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op dit portaal bekijk je nuttige info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en check je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Hansweert.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen als myopie, hypermetropie, verziendheid, bijziendheid, presbyopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Hansweert heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en checkt de algehele gezondheid van je ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • In overeenstemming met de medewerker kijk je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de lenzendragers kiezen voor het assortiment van aanbieders zoals Alensa. Deze internet oogexperts hebben een veelzijdig aanbod, gunstige prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onderstaande lijst doorzoek je de deskundige internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Hansweert. Lees hier ook alles over Abonnement voor lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Hansweert

Heb je te maken met een matig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onzichtbaar, gevoelloos, en bieden bescherming voor het oog. In de volgende tabel vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Hansweert waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site doorzoek je ook opticiens in Kruiningen, Oostdijk, Waarde, Krabbendijke en Rilland.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Hansweert in juni 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Hansweert. Na deze meting bespreek je samen met de medewerker welk model lens aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je ze direct bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de onderstaande tabel bieden wij op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Hansweert (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Tot Ziens – Mobiele OpticienSchoolstraat 194417 AAHansweert
Kole Optiek en GehoorNoordzandstraat 114401 CEYerseke
Thielen Optiek BVKanaalstraat 604388 BPOost-Souburg
Stoop Optiek h.o.d.n. Pearle OpticiënsKanaalstraat 284388 BMOost-Souburg
Optiek Tilroe ContactlenzenWalstraat 814381 GDVlissingen

Betaalbare lenzen kopen in Hansweert?

Vergelijk leveranciers en vind kortingen tot wel 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welk type voor jouw ogen geschikt is kun je onderzoek door te kijken naar je lifestyle, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij lenzen moet je er op letten dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. De zoektocht naar de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de pasvorm, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Probeer lenzen uit
  Over het algemeen ontvang je een probeerset. Zo kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Als je ze een aantal weken gedragen hebt volgt er een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij of bij een webshop als Vision Direct. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar drogen wel iets sneller uit. Worden vervaardigd uit bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: al vanaf €6,30 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Hierom is dat een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Persoonlijk aangemeten en zijn betrouwbaar.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt ongeveer €125 per lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn dun, zuurstofdoorlatend en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbare keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Vanaf €6,05 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Handige informatie over daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor lens- en brildragers die snel last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een goede suggestie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven +/- €28,75 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kun je nachtlenzen proberen. Ze corrigeren de vorm van je ogen terwijl je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €500 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Hansweert).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je ziet alles heel wazig, zowel dichtbij als in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een expert.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €24,00 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €18,75 (maandelijks).
Andere types

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het volgende lijstje bekijk je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-hansweert-4417

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Denk aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer lenzen webshops als Vision Direct hanteren een kwalitatief goed alternatief voor het dure huismerk van opticienketens met een interessant prijskaartje. Op deze manier kan je zo €320 korting krijgen per jaar. Liever toch een A-merk? Populaire opties zijn onder andere Acuvue, Freshlook en Aosept. Lees ook meer informatie over Lenzen leveranciers.

Veelgestelde vragen over lenzen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Hansweert?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Doorgaans leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je geen verzendkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestellingen met oogproducten doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Hansweert?
In deze regio werken er diverse optiekzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en checkt de algehele conditie van de ogen. In de meeste gevallen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je de bestelling online plaatsen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Hansweert te laten uitvoeren. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog goed is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Zeeland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 per 3 jaar. Goed opletten: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan dat je betaalt voor je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dit is niet het geval. De concurrerende huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je interesse in sferische of torische lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Hansweert. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een abonnement afsluit liggen de kosten tussen de €8,25 en €54,00 p/maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €265 voor een jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbij heb je de kosten van zo’n €15,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Hansweert krijg je betrouwbare tips en adviezen. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Reimerswaal.

Plaats een reactie