Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Nederweert

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Nederweert? Een contactlens is een dunne plastic lens dat op het oog wordt gedragen. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Mede door lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn 100% transparant en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze website lees je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen en lees je over shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Nederweert.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Een uitkomst bij oogproblemen als hypermetropie, verziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Nederweert biedt de optie voor een oogmeting en analyseert de oogdruk en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met deze deskundige besluit je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Dan kan je heel voordelig online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep consumenten profiteren van het aanbod van webwinkels als Lensplaza. Deze webshops hebben een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lagere tarieven en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker bekijk je de erkende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Nederweert. Zie ook onze pagina over Harde lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Nederweert

Heb je te maken met een beperkt gezichtsveld of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, erg praktisch, en zijn heel geschikt voor het sporten. In het onderstaande overzicht zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Nederweert waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina bekijk je ook optiekzaken in Cranendonck, Maasgouw, Weert, Peel en Maas en Beesel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Nederweert in juni 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een vakkundige contactlensspecialist in Nederweert. Bij de volgende stap overleg je met de optometrist welke contactlens past bij jouw leefstijl en wensen. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Werkt dit voor jou? Vaak kan je ze meteen meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Nederweert (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Brinkmans Opticien Optometrist JanLindanusstraat 36031 EANederweert
Verbeek Optiek KoosWillem II Straat 26021 EBBudel
Plantaz Budel B.V.Markt 11/A6021 CDBudel
De Cock ContactlenzenNoordkade 176003 NDWeert
Jansen & Hermans OptiekHoogstraat 266001 EVWeert

De goedkoopste lenzen bestellen in Nederweert?

Vergelijk merken en bespaar tot maar liefst 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is afhankelijk van jou dagelijks ritme, je werk en financiële wensen. Bij lenzen is het van belang dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een erkend oogspecialist kan je hierbij helpen. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. je gezondheid en de oogdruk en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe intensief je leeft (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen proberen
  Meestal kan je vragen naar een probeerset. Op deze manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor controle. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt bestellen bij de speciaalzaak, een drogisterijketen of bij een webshop als Drogisterij.net. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gefabriceerd met zacht polymeer (kunststof). De voordelen zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en goedkopere prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €7,30 (per 30 dagen).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daardoor is het een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Volledig maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Optimale levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €140 per contactlensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Maandlenzen zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn zeer betaalbaar, zuurstofdoorlatend en zijn er in alle soorten en maten. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Gemiddeld €6,75 (per 4 weken).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: tips en info

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een betaalbare keuze wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven ongeveer €25,75 p/maand.

Nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of heb je last van hooikoorts? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €495 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Nederweert).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor personen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is dan slecht, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een goede oogspecialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Reken op kosten van ongeveer €27,00 p/maand.

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,25 per maand.
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna bekijk je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-nederweert-6031

Besparen met huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Verschillende webshops als Lensonline beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die vele malen goedkoper zijn. Hiermee kan je zo €140 p/jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Acuvue, Frequency en Biotrue. Op deze site lees je ook meer over Lenzen vergelijken.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Nederweert?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzen webshop. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en kost het bezorgen dus geen geld. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestellingen met oogproducten passen gewoon in jouw brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Nederweert?
In deze streek zijn er genoeg brillen- en lenzenwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogdeskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt het netvlies. Over het algemeen is een eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Speciaalzaken bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Nederweert in te plannen. Dit raden ze aan om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog kloppend is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een terugkerende hoofdpijn is het goed even te bellen bij een opticien in de provincie Limburg.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met de verplichte basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar). Opmerking: is de premie van de polis hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je behoefte aan varifocale of multifocale lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Nederweert. Je krijgt daar deskundig advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Zijn lenzen duur?
Zodra een handig abonnement wil betaal je vaak tussen de €9,50 en €57,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €285 per 12 maanden, bij normale maand of daglenzen. Daarnaast betaal je per jaar circa €17,50 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Nederweert kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Nederweert.

 • Leveroy
 • Nederweert-Eind
 • Ospel
 • Plaats een reactie