Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Kinderdijk

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Kinderdijk? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Dankzij lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, visueel zijn ze niet op te merken en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze site lees je handige informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Kinderdijk.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogproblemen als myopie, verziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
 • Een gediplomeerd opticien in Kinderdijk heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en checkt de algehele gezondheid van je ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met deze oogdeskundige bepaal je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal mensen laten hun bestelling bezorgen door specialisten als Vision Direct. Deze online specialisten werken met een zeer groot assortiment, lagere tarieven en voeren ook vaak een eigen huismerk. In de volgende tabel doorzoek je de populaire internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Kinderdijk. Op deze website lees je ook alles over Zachte lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Kinderdijk

Heb je te maken met een wazig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn discreet, gemakkelijk in gebruik, en het is ideaal bij het sporten. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Kinderdijk waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site vergelijk je ook brillenwinkels in Streefkerk, Nieuw-Lekkerland, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel en Krimpen aan de Lek.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Kinderdijk in juni 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is laat je eerst een oogtest doen door een erkende contactlensspecialist in Kinderdijk. Na deze oogtest bekijk je samen met de opticien welk van de lenzen voldoen aan jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Tevreden? Je kunt ze dan direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande tabel tref je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Kinderdijk (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Van De BrillenHoogaarslaan 462957 ELNieuw-Lekkerland
Riens Gort OptiekMakado-Center 382951 EJAlblasserdam
Meulenkamp OpticienBurgemeester Roosstraat 282941 ACLekkerkerk
Nes J vanBurg van Waninglaan 92924 ATKrimpen aan den IJssel
Van Nes OptiekDe Korf 192924 AHKrimpen aan den IJssel

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Kinderdijk?

Vergelijk leveranciers en profiteer van kortingen tot 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt duidelijk als we kijken naar je leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het van belang dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Daarmee voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een vakkundig oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het vinden van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Je moet rekening houden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), het draagcomfort, en wat je dagelijks doet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen uitproberen
  Standaard geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je een of meerdere types uitproberen. Na een aantal weken kom je terug voor controle. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij jouw lenzenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een webshop als Lensonline. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar hebben wel een grotere kans op infecties. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. De voordelen zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de aantrekkelijke prijs. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Goede pasvorm.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €7,99 (per 30 dagen).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Daardoor is het een ecologische en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Volledig maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Goede levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €105 per contactlens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. Een goedkope optie als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Doorgaans €4,95 (maandelijks).

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een slimme optie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven ongeveer €27,00 (op maandbasis.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb je snel droge ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €525 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Kinderdijk).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor ogen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht is dan slecht, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een goede oogspecialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €25,50 (maandelijks).

Multifocale lenzen, wat is het?

D.m.v. multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,25 (op maandbasis.
Andere types

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het volgende lijstje vind je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-kinderdijk-2961

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Zoals iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Het grootste deel van de webwinkels als 123Lens bieden een gelijkwaardig alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €260 per jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bekende producenten zijn Dailies, EasySept en Opti-Free. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen informatie.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Kinderdijk?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzen webshop. Vaak levert de shop de order gratis uit en is er geen sprake van bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Kinderdijk?
In de regio heb je de keuze uit verschillende speciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en controleert de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij veel winkels is deze oogtest gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken adviseren om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Kinderdijk te laten doen. Dat is relevant om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte van de lens nog correct is. Ook bij branderige ogen of een troebel zicht is het verstandig om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met de verplichte basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je hebt dan mogelijk recht op €100 per 3 jaar. Goed opletten: is deze aanvullende dekking duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is niet helemaal correct. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge regelgeving en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Draag je speciale lenzen zoals varifocale of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Kinderdijk. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Hoe duur zijn lenzen?
In het geval je een handig abonnement wil betaal je vaak tussen de €9,00 en €44,00 p/maand. Gemiddeld betaal je zo’n €225 per 12 maanden, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbij heb je de kosten van zo’n €15,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Kinderdijk krijg je extra goede voorlichting. Met hun oogmeting kun je via internet goedkope lenzen kopen door online prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Molenlanden.

Plaats een reactie