Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Bleskensgraaf

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Bleskensgraaf? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door middel van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Het gemak is enorm. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze site bekijk je handige informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Bleskensgraaf.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen als verziendheid, bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een betrouwbare opticien in Bleskensgraaf kan een oogmeting uitvoeren en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze deskundige overleg je welke contactlenzen het beste passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders contactlensdragers kopen online bij lenzenshops als Drogisterij.net. Deze online leveranciers werken met een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lagere tarieven en voeren ook vaak een eigen huismerk. Middels onze vergelijker check je populaire online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Bleskensgraaf. Lees hier ook alles over Lenzen indoen en uitdoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Bleskensgraaf

Zoek jij een oplossing voor een beperkt gezichtsveld of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onzichtbaar, gevoelloos, en het is ideaal bij het sporten. In de bijgaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Bleskensgraaf waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook oogspecialisten in Oud-Alblas, Waal, Langerak, Nieuwpoort en Groot-Ammers.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Bleskensgraaf in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Bleskensgraaf. Op basis daarvan vergelijk je samen met de medewerker welke lens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het overzicht hieronder vind je winkels voor een (gratis) oogmeting in Bleskensgraaf (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Goud OptiekMargrietstraat 272964 CEGroot-Ammers
Van De BrillenHoogaarslaan 462957 ELNieuw-Lekkerland
Riens Gort OptiekMakado-Center 382951 EJAlblasserdam
Meulenkamp OpticienBurgemeester Roosstraat 282941 ACLekkerkerk
Nes J vanBurg van Waninglaan 92924 ATKrimpen aan den IJssel

Goedkope lenzen kopen in Bleskensgraaf?

Vergelijk leveranciers en bestel met kortingen oplopend tot 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke soort jij moet dragen wordt duidelijk als we kijken naar jou dagelijks ritme, sterkte en andere wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet je er op letten dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door daar rekening mee te houden wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een lokale oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  Dikwijls krijg je een probeerset mee. Op die manier kan je een of meerdere types uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen wordt alles geëvalueerd. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogist of bij een online webwinkel als Drogisterij.net. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gemaakt van een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Dit artikel wordt aangeraden om fijne zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de gunstige prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Voordelig: bestellen v.a. €7,50 (op maandbasis).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een milieubewuste en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Worden op maat gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Goede levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €175 per lensje.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €7,70 (op maandbasis.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of bepaalde allergieën.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen circa €26,50 (per 4 weken).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of ben je iemand die vaak zwemt? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze corrigeren de vorm van je ogen tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €455 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Bleskensgraaf).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je hebt troebel zicht, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Om dit product te gebruiken moet je naar een erkende opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €28,50 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Ideaal als je gewone lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €16,25 (op maandbasis.
Andere mogelijkheden

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming bieden wij diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-bleskensgraaf-2971

Voordelige huismerk lenzen kopen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Meer en meer lenzen webshops als Lensplaza verstrekken goede alternatieven voor de huismerken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €300 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Kies dan voor Biofinity, EyeDefinition en Boston. Klik door voor meer informatie over Abonnement voor lenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Bleskensgraaf?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de bezorgservice kosteloos en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Bleskensgraaf?
In de omgeving vinden we voldoende oogspeciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De contactlensspecialist doet een oogtest voor de sterkte en kijkt verder naar de oogdruk. Bij de meeste opticiens is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Van plan om ze online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties de contactlenscontrole inplannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens raden aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Bleskensgraaf aan te vragen. Dat is relevant om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte nog optimaal is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen is het goed binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je hebt dan mogelijk recht op €50 per jaar. Advies: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Die conclusie is niet helemaal juist. Betaalbare huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Heb je interesse in varifocale of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Bleskensgraaf. De metingen daar zijn betrouwbaar en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €8,25 en €60,00 per maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €275 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Ook moet je nog rekenen op zo’n €18,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Bleskensgraaf kun je professionele service krijgen. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Molenlanden.

Plaats een reactie