Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wirdum

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Wirdum? Een contactlens is een optisch hulpmiddel ter vervanging van een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door lenzen te gebruiken kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De voordelen zijn groot. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op dit portaal kan je aan de slag met aanvullende informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en check je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Wirdum.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als verziendheid, myopie, hypermetropie, bijziendheid, presbyopie.
 • Een opgeleide opticien in Wirdum heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en achterhaald het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de opticien bepaal je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen kopen, waar moet ik op letten?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep consumenten bestellen via het internet bij webwinkels als Happy Eyes Club. Deze online shops bieden een gevarieerd aanbod, gunstige prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In deze lijst hieronder check je de erkende internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Wirdum. Of klik door voor meer info over Lenzen abonnement.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Wirdum

Sta je ook elke dag op met een wazig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn discreet, praktisch, en bieden bescherming voor het oog. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Wirdum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal doorzoek je ook brillenwinkels in t Zandt, Zeerijp, Eenum, Leermens en Oosterwijtwerd.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Wirdum in juli 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een vakkundige contactlensspecialist in Wirdum. Daarna bespreek je samen met de oogspecialist welk type contactlens hoort bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Werkt dit voor jou? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het overzicht hieronder geven we opticiens voor een (gratis) oogmeting in Wirdum (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam
Voordeel Optiek OostwoldHoofdstraat 261/39828 PCOostwold gem Leek
Pearle OpticiensGrotestraat 15/B9781 HABedum
Vos Vision OptiekHoofdweg 179/B9765 CCPaterswolde
Optiek OuwerkerkMeerweg 119752 JAHaren gn

De goedkoopste lenzen bestellen in Wirdum?

Vergelijk prijzen en bespaar tot wel 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanjou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een goede werking van de lens is het onmisbaar dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gediplomeerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met hoe vaak je ze wilt dragen, het draagcomfort, en hoe intensief je leeft (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Probeer lenzen uit
  Standaard kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je een of meerdere types uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de brillenwinkel, een drogist of d.m.v. een internet aanbieder zoals Vision Direct. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Fabrikanten gebruiken hiervoor silicon-hydrogel. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de beperkte kosten. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Gaan lang mee.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: bestellen v.a. €5,30 (maandelijks).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Je kunt er een lange tijd van genieten. Hierom is dat een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt ongeveer €120 per contactlens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €7,90 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens bij jou in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Voordelige keuze als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €27,00 (per 4 weken).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb je snel droge ogen en zit je veel achter de computer? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Je oogstand wordt gecorrigeerd als je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €520 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Wirdum).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht kan erg wazig zijn, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een oogdeskundige.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Je betaalt +/- €26,50 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €16,25 (maandelijks).
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In het overzicht hierna bieden wij de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-wirdum-9917

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon maar dan met hun eigen merk erop. Meer en meer lenzen webshops als Happy Eyes Club kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de dure merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Hiermee kan je zo €120 p/jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Goede merken zijn o.a. PureVision, EyeDefinition en Opti-Free. Lees ook meer informatie over Lenzen merken.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Wirdum?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een lokale opticien of bij een lenzenshop. Vaak is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Wirdum?
In deze gemeente vinden we voldoende oogspeciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De vakman bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt de actuele gezondheid van de ogen. Doorgaans is zo’n eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige terecht voor een contactlenscontrole.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Optiekzaken raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Wirdum te laten doen. Dat is relevant om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het goed nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Groningen.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Let goed op: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de factuur van de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Heb je behoefte aan nacht- of torische lenzen. Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Wirdum. Je kunt daar terecht voor goede tips ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kost een lenzen abonnement?
Indien je voor een abonnement kiest betaal jij doorgaans tussen de €8,00 tot €58,00 per maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €220 per jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop moet je nog rekenen op zo’n €19,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Wirdum kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Loppersum.

Plaats een reactie