Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Landgraaf

Direct goedkope lenzen kopen in Landgraaf? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door het dragen van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze website bieden wij praktische info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bekijk je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Landgraaf.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als bijziendheid, presbyopie, myopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gespecialiseerde opticien in Landgraaf zal een oogmeting doen en ontdekt het gezichtsvermogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de medewerker besluit je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Kies dan voor het gemak van online lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de lenzendragers laten hun bestelling bezorgen door lenzen webshops als Happy Eyes Club. Deze online shops hebben een gevarieerd aanbod, de laagste prijs en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de volgende tabel check je landelijke online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Landgraaf. Op deze website lees je ook alles over Lenzen leveranciers.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Landgraaf

Heb je te maken met slecht zicht of snel vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn discreet, duurzaam, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de onderstaande lijst vind je winkels en drogisterijen in en rondom Landgraaf waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker vergelijk je ook oogspecialisten in Simpelveld, Voerendaal, Beekdaelen, Valkenburg aan de Geul en Vaals.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Landgraaf in juni 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Landgraaf. Hierna beoordeel je samen met de optometrist welk van de lenzen past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na het onderzoek geeft de opticien je een proefsetje mee zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je tevreden? Dan kan je ze direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder bekijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Landgraaf (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Silvertand OptiekHoofdstraat 136372 CNLandgraaf
Schings Brillen en Lenzen JanStreeperstraat 13/A6371 GKLandgraaf
Moonen OptiekKloosterstraat 26369 ADSimpelveld
Kreutzer OptiekKerkplein 506367 ESVoerendaal
Gerards Optiek – Eye Wish OpticienKerkplein 246367 ERVoerendaal

Voordelige lenzen kopen in Landgraaf?

Vergelijk lenzenwinkels en profiteer van kortingen tot 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke soort jij moet dragen hangt vooral af van jouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Voor de kwaliteit van de lens is het noodzakelijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door deze eigenschap voorrang te geven verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het vinden van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, het draagcomfort, en jouw leefstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Test de lenzen
  Normaal ontvang je een probeerset. Op deze manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na het einde van de proefperiode volgt er een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de speciaalzaak, een drogist of via een online webwinkel als LensExpress. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. Je kiest voor dit product om optimale zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en gunstige tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,80 p/maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen bestaan uit Perspex. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Om die reden is het een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • 100% maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Lange levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten liggen zo rond de €140 voor één lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn dun, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbaar alternatief wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €5,40 (per 30 dagen).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk en vergelijk opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een uitkomst voor mensen die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een extreme leefstijl.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een betaalbare keuze wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven ongeveer €27,00 (per 4 weken).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €520 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Landgraaf).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor ogen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een expert.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €25,00 (maandelijks).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Perfect als je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,75 (op maandbasis.
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In het overzicht hierna vind je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-landgraaf-6372

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de discounters als LensExpress beschikken ook over interessante alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens die extra voordelig zijn. Zo kan je tot wel €285 korting verkrijgen (op jaarbasis). Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Kies dan voor Bausch & Lomb, Frequency en Systane. Lees ook meer informatie over Lenzen indoen en uitdoen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Landgraaf?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een lokale opticien of bij een lenzenshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Landgraaf?
In de omgeving werken er tal van brillen- en lenzenwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De medewerker kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt naar de algehele conditie van de ogen. Over het algemeen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Speciaalzaken raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Landgraaf te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of alles nog bevalt en of het type lens nog correct is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het aan te raden om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Limburg.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 (per 2 jaar). Advies: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Dat is niet helemaal correct. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan de hoogste eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Landgraaf. Zij geven het beste advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kosten lenzen?
Zodra een abonnement afsluit betaal jij doorgaans tussen de €6,50 tot €50,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €225 op jaarbasis, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Bovendien heb je de kosten van zo’n €22,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Landgraaf krijg je betrouwbare tips en adviezen. Je kunt vervolgens de voordeligste lenzen online bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Landgraaf.

Plaats een reactie