Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Krimpenerwaard

Wil jij goedkope lenzen kopen in Krimpenerwaard? Een contactlens is een slim stukje kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Middels lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Je zult er veel baat bij hebben. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze website vind je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Krimpenerwaard.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals presbyopie, myopie, bijziendheid, hypermetropie, verziendheid.
 • Een lokale opticien in Krimpenerwaard beschikt over apparatuur voor een oogmeting en checkt het netvlies en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogdeskundige onderzoek je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een grote groep Nederlanders bestellen via het internet bij specialisten als ContactlensOnline. Deze verkopers verkopen een groots en divers assortiment, aantrekkelijke prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Middels onze vergelijker bieden wij de erkende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Krimpenerwaard. Bekijk ook onze informatie over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Krimpenerwaard

Heb jij dagelijks last van slecht zicht of snel vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gevoelloos, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. Hieronder tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Krimpenerwaard waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website bekijk je ook opticiens in Gouda, Zuidplas, Waddinxveen, Zoetermeer en Lansingerland.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Krimpenerwaard in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Krimpenerwaard. Op basis daarvan bespreek je samen met de optometrist welk model lens het beste aansluit op jouw situatie en leefstijl. Na de oogopname neem jij het proefsetje in ontvangst om te ervaren hoe het voor je werkt. Bevalt het? Dan kan je ze direct bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de onderstaande tabel vergelijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Krimpenerwaard (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kijk op OgenKerkplein 152841 XLMoordrecht
123LensIndustriestraat 32802 ACGouda
Sensus OculusMerijntje Gijzenstraat 32801 TCGouda
Optiek NuLange Tiendeweg 92801 KDGouda
Ziet U WelKorte Groenendaal 262801 JNGouda

Voordelige lenzen bestellen in Krimpenerwaard?

Vergelijk webwinkels en krijg kortingen van wel 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk model aangeraden wordt wordt bepaald a.d.h.v. je lifestyle, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij het uitzoeken van lenzen is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gediplomeerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. De zoektocht naar de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op de samenwerking tussen je ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  Doorgaans krijg je een probeerset mee. Je mag eerst kijken hoe het bevalt. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een online speler als Sightful. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar drogen wel iets sneller uit. Worden vervaardigd uit bio-compatible materiaal. De voordelen zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de beperkte kosten. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Goede pasvorm.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Voordelig: bestellen v.a. €7,70 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Dit maakt het een milieubewuste en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Perfecte levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten zijn gemiddeld €105 per individuele lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

We hebben het hier over zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn niet al te duur, laten goed zuurstof door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De voordeligste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te bestellen vanaf €6,40 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Past goed bij lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of regelmatig reizen.

 • Het fijne van dit type lens is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede optie wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen plus minus €26,25 p/maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Snel last van droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kun je nachtlenzen proberen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €490 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Krimpenerwaard).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit komt doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel dichtbij als in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een oogdeskundige.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €20,50 (per 30 dagen).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Middels multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €16,00 (maandelijks).
Andere keuzes

Buiten de hiervoor genoemde opties kun jij uit nog andere opties kiezen. In onderstaand overzicht bespreken we diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-krimpenerwaard-2855

Voordelige huismerk lenzen kopen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Zoals Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn private labels van bekende fabrikanten als Alcon echter dan met een custom merknaam. Meer en meer lenzen webshops als Lensplaza kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €165 (op jaarbasis) besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Alcon, Clariti en Renu. Bekijk ook meer informatie over Maandlenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Krimpenerwaard?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Steeds vaker is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Deze pakketten inclusief vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Krimpenerwaard?
In deze buurt werken er verschillende optiekzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogspecialist neemt de sterkte op en controleert het gezichtsvermogen. Vaak is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Opticiens adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Krimpenerwaard te laten uitvoeren. Dat is relevant om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte nog correct is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het belangrijk om even langs te komen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 per 3 jaar. Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je interesse in varifocale of multifocale lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Krimpenerwaard. Deze medewerkers geven goede adviezen en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Zijn lenzen duur?
In het geval je een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €7,75 en €47,00 p/maand. Voor het hele pakket betaal je circa €260 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Ook betaal je jaarlijks circa €17,50 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Krimpenerwaard kun jij je goed laten voorlichten. Vervolgens kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Krimpenerwaard.

 • Stolwijk
 • Berkenwoude
 • Gouderak
 • Haastrecht
 • Vlist
 • Bergambacht
 • Ammerstol
 • Schoonhoven
 • Krimpen aan de Lek
 • Ouderkerk aan den IJssel
 • Lekkerkerk
 • Plaats een reactie