Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Rijnsburg

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Rijnsburg? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn onzichtbaar voor anderen en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op dit portaal bieden wij meer info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en check je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Rijnsburg.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals bijziendheid, myopie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
 • Een erkende opticien in Rijnsburg kan een oogmeting uitvoeren en onderzoekt de oogdruk, oogspierbalans en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Samen met de oogexpertkijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet je jouw voorschrift al? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep Nederlanders bestellen via het internet bij lenzenshops als ContactlensOnline. Deze online shops beschikken over het beste assortiment, aantrekkelijke prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In deze lijst hieronder vergelijk je populaire online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Rijnsburg. Zie ook onze pagina over Opticiens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Rijnsburg

Ondervind je hinder van een wazig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Rijnsburg waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site vergelijk je ook winkels in Voorhout, Noordwijkerhout, De Zilk, Sassenheim en Lisserbroek.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Rijnsburg in juni 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Rijnsburg. Bij de volgende stap bekijk je met de oogdeskundige welk van de lenzen voldoen aan jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het gratis te proberen. Ben je tevreden? Dan kan je ze direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In het onderstaande overzicht bekijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Rijnsburg (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Saton OptiekPrincestraat 382225 GCKatwijk zh
Eye FashionVoorstraat 762225 ESKatwijk zh
Kijkpunt Brillen & ContactlenzenBosplein 82224 GBKatwijk zh
Raethuys OpticiensHerenstraat 692215 KGVoorhout
Terpstra OptiekViaductweg 22211 GSNoordwijkerhout

Online goedkope lenzen kopen in Rijnsburg?

Vergelijk aanbieders en profiteer van kortingen tot 33%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou hangt vooral af van je levensstijl, gewoontes en budget. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. Het zoeken naar beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert de algehele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van je ogen, en wat je dagelijks doet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzentest
  In de meeste gevallen kan je vragen naar een probeerset. Je kunt ervaren wat wel en niet bij jou past. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor een controle-afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterij of d.m.v. een webshop als Misterspex. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar trekken wel wat meer vuil aan. Ze worden gemaakt van hydrogel. De voordelen zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de beperkte kosten. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €7,25 (per 30 dagen).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Dit maakt het een ecologische en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €150 per contactlensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn goedkoop, laten goed zuurstof door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €6,25 (op maandbasis.

Start met een gratis lenzen meting

Check opticiens in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: tips en info

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, daarna gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een perfecte oplossing voor mensen die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen +/- €26,25 (per 30 dagen).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen of heb je last van hooikoorts? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je aan het slapen bent wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €490 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Rijnsburg).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een zogeheten cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een erkende opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €21,00 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Met multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €18,00 (op maandbasis.
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties is er nog veel meer keuze. In het overzicht hierna lees je meer over enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-rijnsburg-2231

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision met hun eigen label erop. De meeste lenzen webshops als Drogisterij.net verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die erg goedkoop zijn. Hiermee kan je zo €135 p/jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Kies dan voor Dailies, Clariti en Menicon. Lees ook meer informatie over Weeklenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Rijnsburg?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Doorgaans leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Deze pakketten inclusief vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Rijnsburg?
In deze streek werken er diverse oogspeciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en controleert de algehele ooggezondheid. Bij veel winkels hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Opticiens adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Rijnsburg te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of het type lens nog kloppend is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het aan te raden om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
In de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 per jaar. Rekensom: is deze aanvullende dekking duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dit is niet het geval. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan nacht- of torische lenzen. Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Rijnsburg. Je krijgt daar deskundig advies en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
In het geval je een abonnement aanvraagt betaal jij doorgaans tussen de €9,75 en €53,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €240 voor 1 jaar, bij normale maand of daglenzen. Daarnaast betaal je nog zo’n €16,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Rijnsburg kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Katwijk.

Plaats een reactie