Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Westerland

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Westerland? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door gebruik te maken van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op onze lenzen-vergelijker tref je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen en lees je over optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Westerland.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, presbyopie, hypermetropie, bijziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Westerland heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en ontdekt de algehele gezondheid van je ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de medewerker kies je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders lenzendragers bestellen online bij webwinkels als Lowlens. Deze verkopers verkopen een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker bekijk je de erkende online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Westerland. Of klik door voor meer info over Lenzen onderhouden.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Westerland

Heb je last van een matig zicht of een vervelende hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, praktisch, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de bijgaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de regio Westerland waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl vind je ook oogzorgwinkels in Hippolytushoef, Middenmeer, Slootdorp, Kreileroord en Wieringerwerf.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Westerland in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een contactlensspecialist in Westerland. Hierna overleg je met de oogdeskundige welke lens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en wensen. Na een meting verstrekken ze een tijdelijk proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Westerland (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaart Optiek vdTerpstraat 271771 ACWieringerwerf
Gras OptiekTerpstraat 27/A1771 ACWieringerwerf
Meeuwsen Eyewish opticiënsTerpstraat 111771 ACWieringerwerf
D.W. WagenaarLangedijker 181749 HKWarmenhuizen
Walter optiekDorpsstraat 1421749 AJWarmenhuizen

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Westerland?

Vergelijk tarieven en bespaar tot wel 34%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk model aangeraden wordt wordt onderzocht middels jouw dagelijks leven, gebruikerswensen en budget. Bij het uitzoeken van lenzen is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een oogspecialist biedt hiervoor advies. Het zoeken naar beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe intensief je leeft (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen testen
  In de meeste gevallen kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je ze eerst even uitproberen. Na een aantal weken volgt er een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of bij een online specialist als LensExpress. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Ze worden gefabriceerd met hydrogel. De voordelen zijn prettige zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en goedkopere prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Korte gewenningstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €7,75 (per 30 dagen).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Daardoor is het een ecologische en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Volledig maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Prima levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €160 voor één lens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het gaat hier om zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Gemiddeld €4,95 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Past goed bij mensen die snel last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Een leuk pluspunt is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten circa €26,75 (per 30 dagen).

Tips & tricks over nachtlenzen

Snel last van droge ogen en zit je veel achter de computer? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kun je nachtlenzen proberen. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €455 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Westerland).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je kijkt dan zeer onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een goede oogspecialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Reken op kosten van ongeveer €30,50 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Ideaal als je gewone lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,50 per maand.
Andere keuzes

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het volgende lijstje bieden wij diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-westerland-1778

Via internet huismerk lenzen bestellen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Je kunt dan denken aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar je kunt ook terecht bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Doorgaans zijn het private labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. Meer en meer webwinkels als Lensonline verkopen een uitstekend alternatief voor het dure huismerk van opticienketens met een interessant prijskaartje. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €220 korting verkrijgen (op jaarbasis). Liever toch een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Biofinity, Biomedics en Miru. Bekijk ook meer informatie over Beste lenzen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Westerland?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Doorgaans wordt de bestelling gratis geleverd en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Westerland?
In de regio vinden we diverse brillen- en lenzenwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogexpertneemt de sterkte op en checkt de actuele gezondheid van de ogen. In veel gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Speciaalzaken raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Westerland te laten uitvoeren. Dat is nodig om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog goed is. Ook bij pijnlijke ogen of een troebel zicht wordt het aanbevolen om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Doorgaans ben je dan gedekt voor €50 per jaar. Advies: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals hybride- of keratoconus lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Westerland. Deze medewerkers geven goede adviezen ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
In het geval je een handig abonnement wil betaal je tussen de €9,75 en €58,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €275 voor 1 jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbij betaal je per jaar circa €18,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Westerland krijg je extra goede voorlichting. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Hollands Kroon.

Plaats een reactie