Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Strijensas

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Strijensas? Een contactlens is een slim stukje kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Mede door lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt geen last van een beslagen bril. Op lenzenaanbieding.nl lees je praktische info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en tref je een tabel met winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Strijensas.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, bijziendheid, hypermetropie, presbyopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Strijensas biedt de optie voor een oogmeting en ontdekt de algehele conditie van de ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de deskundige vergelijk je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb jij het voorschrift van je opticien en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep mensen kiezen voor het gemak van lenzen webshops als Sightful. Deze webshops verkopen een gevarieerd aanbod, veel lagere prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de volgende tabel bekijk je de beste online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Strijensas. Zie ook onze pagina over Lenzen voor kinderen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Strijensas

Heb je last van een matig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn discreet, ongevoelig, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In het onderstaande overzicht vind je winkels en drogisterijen in en rondom Strijensas waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal vind je ook oogspecialisten in Strijen, Klaaswaal, Zuid-Beijerland, Numansdorp en Heinenoord.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Strijensas in juni 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Strijensas. Vervolgens bespreek je met de oogspecialist welk van de lenzen aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Wil je dit voor de lange termijn? In dat geval kan je ze meteen bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In deze tabel bekijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Strijensas (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Ham Optometristen vdOost-Voorstraat 83262 JEOud-Beijerland
Augustijn OptiekOost-Voorstraat 293262 JEOud-Beijerland
Roukens OptiekMolendijk 323262 AKOud-Beijerland
Kop JansenKerkstraat 442563255 AJOude-Tonge
Juwelier Kop JansenKerkstraat 13255 AJOude-Tonge

De goedkoopste lenzen bestellen in Strijensas?

Vergelijk prijzen en bespaar tot wel 34%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Wat nu geschikt is voor jou is vooral afhankelijk van je lifestyle, je hobbies en financiën. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  Over het algemeen zul je een probeerset ontvangen. Op deze manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na een aantal weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Sightful. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar drogen wel iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. zacht polymeer (kunststof). Dit artikel wordt aangeraden om optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €6,50 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een milieubewuste en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten liggen zo rond de €130 per contactlens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het gaat hier om zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €7,95 (per 4 weken).

Start met een gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een aanrader wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen +/- €25,25 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of heb je last van hooikoorts? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten liggen op zo’n €480 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Strijensas).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €21,00 (op maandbasis.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €16,75 (per 4 weken).
Andere keuzes

Buiten de hiervoor genoemde opties is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder bieden wij de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-strijensas-3292

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar dat geldt ook voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer webwinkels als Toplenzen hanteren een kwalitatief goed alternatief voor dure merkproducten van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Op deze manier kan je zo €295 korting krijgen per jaar. Bestel je liever een A-merk? Kies dan voor Alcon, Avaira en Systane. Klik door voor meer informatie over Welke lenzen zijn geschikt?.

Veelgestelde vragen over lenzen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Strijensas?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online specialist. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Strijensas?
In deze gemeente zijn er verschillende speciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De deskundige neemt de sterkte per oog op en checkt de oogdruk. Doorgaans is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Van plan om ze online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Speciaalzaken adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Strijensas in te plannen. Dit is belangrijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij pijnlijke ogen of andere oogproblemen is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Uit de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Deze polissen bieden vaak €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Rekensom: is de uitgebreide polis duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dit is niet het geval. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan nacht- of torische lenzen. Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Strijensas. Zij geven het beste advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Zijn lenzen duur?
In het geval je een handig abonnement wil betaal jij doorgaans tussen de €9,75 – €52,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €290 op jaarbasis, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. In aanvulling daarop betaal je jaarlijks circa €16,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Strijensas kan je een voorschrift laten opstellen. Daarna kan je de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Hoeksche Waard.

Plaats een reactie