Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Enschede

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Enschede? Een contactlens is een plastic lensjedat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het is een uitkomst voor iedereen. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze site bekijk je meer informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Enschede.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie, bijziendheid, hypermetropie.
 • Een plaatselijke opticien in Enschede zal een oogmeting doen en achterhaald de algehele conditie van de ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogdeskundige overleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij jouw voorschrift in handen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer contactlensdragers bestellen online bij webshops als Drogisterij.net. Deze online aanbieders werken met een zeer groot assortiment, lagere tarieven en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Door middel van onze vergelijker bieden wij professionele online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Enschede. Lees ook meer informatie over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Enschede

Heb je te maken met onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, gevoelloos, en ze passen perfect op het oog. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Enschede waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook oogspecialisten in Haaksbergen, Hof van Twente, Rijssen-Holten, Hellendoorn en Deventer.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Enschede in juli 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Enschede. Na het onderzoek bekijk je met de oogdeskundige welke lens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na de analyse krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben je tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het onderstaande overzicht geven we op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Enschede (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
123Optiek ThuisBergweg 2227524 CZEnschede
Leussink Optiek t.h.o.d.n. Eye WishBrouwerijplein 577523 MAEnschede
Franque by HaasewinkelKorte Hengelosestraat 167511 JBEnschede
FielmannKalanderstraat 177511 HWEnschede
Ace & TateHaverstraatpassage 207511 EWEnschede

Lenzen kopen en laten bezorgen in Enschede?

Vergelijk leveranciers en krijg kortingen van wel 21%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt duidelijk als we kijken naar jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het belangrijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een vakkundig oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De zoektocht naar de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, het draagcomfort, en wat je dagelijks doet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzentest
  Normaal geeft de opticien een probeerset mee. Zodoende kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij de optiek, een drogisterij of d.m.v. een online aanbieder als ContactlensOnline. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar vergen wel wat meer onderhoud. Het product bevat een speciale zachte kunststof. Ze worden gekenmerkt door hoge zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en goedkopere prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €7,80 (per 4 weken).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Dit maakt het een ecologische en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Worden op maat gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt ongeveer €165 per lensje.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. De meest voordelige keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Ongeveer €5,05 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: tips en info

De daglenzen kunnen 1 dag mee, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Ideaal voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten +/- €28,75 p/maand.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €505 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Enschede).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je kijkt dan zeer onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een expert.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €28,00 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €16,00 (op maandbasis.
Andere opties

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In de volgende opsomming bespreken we enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-enschede-7524

Besparen met huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dit is ook zo bij winkels als Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb met hun eigen label erop. De meeste discounters als Alensa beschikken ook over interessante alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Zo kan je tot wel €105 aan besparing realiseren per jaar. Bestel je liever een A-merk? Bekende producenten zijn Air Optix, Biomedics en Ote. Bekijk ook meer informatie over Maandlenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Enschede?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een lenzen webshop. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De lenzen en de vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Enschede?
In de omgeving zitten tal van brillen- en lenzenwinkels waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De opticien neemt de sterkte per oog op en kijkt verder naar de actuele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Enschede te laten doen. Dit raden ze aan om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of een terugkerende hoofdpijn is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met jouw basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Doorgaans ben je dan gedekt voor €150 (per 2 jaar). Advies: is de premie van de polis hoger dan de factuur van de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar nacht- of torische lenzen. Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Enschede. De metingen daar zijn betrouwbaar en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kosten lenzen?
In het geval je een handig abonnement wil betaal je vaak tussen de €10,00 tot €57,00 p/maand. Gemiddeld betaal je zo’n €260 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Tevens heb je de kosten van zo’n €23,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Enschede kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Vervolgens kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Enschede.

Plaats een reactie