Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Steensel

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Steensel? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door het dragen van lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze pagina bieden wij praktische info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Steensel.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Steensel biedt de optie voor een oogmeting en ontdekt de algehele gezondheid van je ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogspecialist bepaal je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal consumenten kiezen voor het gemak van aanbieders zoals LensExpress. Deze online shops bieden een uitstekend aanbod, lagere tarieven en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In deze lijst hieronder informeren we je over de deskundige online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Steensel. Lees ook meer informatie over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Lijst met contactlenzen winkels in Steensel

Sta je ook elke dag op met een verminderd zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet waarneembaar, erg praktisch, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in en rondom Steensel waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site zoek je ook oogspecialisten in Wintelre, Vessem, Knegsel, Sint-Oedenrode en Schijndel.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatNieuwstraat 45521 CCEersel
TrekpleisterPleintjes 905501 EBVeldhoven
DA DrogistMolenstraat 215431 BWCuijk
EtosNieuwstraat 285521 CCEersel

Kosteloze oogmeting in Steensel in oktober 2022

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gediplomeerde contactlensspecialist in Steensel. Na deze meting bekijk je samen met de oogspecialist welk model lens hoort bij jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Is dit precies wat je zocht? Meestal kan je ze direct meekrijgen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de bijgaande tabel verstrekken we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Steensel (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Marc Ausems OptiekNieuwstraat 625521 CDEersel
Optiek Antwerpen Luc vanDijk 1/A5521 AWEersel
Optiek VerhoevenKapelstraat-Zuid 65503 CWVeldhoven
Veldhoven Specsavers BVPleintjes 1975501 EHVeldhoven
Bril en zoHoofdstraat 1485481 AJSchijndel

Goedkope lenzen bestellen in Steensel?

Vergelijk aanbieders en bestel met kortingen oplopend tot 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is vooral afhankelijk van jouw dagelijks leven, je werk en financiële wensen. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist biedt hiervoor advies. De beste contactlenzen uitzoeken bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Probeer lenzen uit
  In de regel geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor een controle-afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of via een online aanbieder als Lensplaza. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Ze worden gemaakt van zacht polymeer (kunststof). Je profiteert van prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de aantrekkelijke prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €5,30 (per 30 dagen).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen bestaan uit harder kunststof. De levensduur is er hoog. Hierom is dat een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt zo’n €155 per lensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn niet al te duur, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbaar alternatief wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook verkrijgbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Doorgaans €5,65 (per 30 dagen).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een perfecte oplossing voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen circa €27,00 (maandelijks).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten liggen op zo’n €475 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Steensel).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een gecertificeerd opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €29,50 (op maandbasis.

Tips en info over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €17,75 (per 30 dagen).
Andere soorten

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het overzicht hierna check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-steensel-5524

Voordelige huismerk lenzen kopen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Je kunt dan denken aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb met hun eigen label erop. De meeste specialisten als ContactlensOnline werken met hun eigen alternatief voor dure merkproducten van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Op deze manier kan je zo €190 per jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Proclear, Freshlook en Regard. Op deze site lees je ook meer over Goede lenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Steensel?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzen webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Steensel?
In de regio heb je de keuze uit verschillende oogspeciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De vakman bekijkt welke sterkte je nodig hebt en analyseert de algehele conditie van de ogen. Over het algemeen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Optiekzaken raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Steensel op je planning te zetten. Dit is belangrijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de lenssterkte nog klopt. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of andere oogproblemen is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Zo krijg je bijvoorbeeld €125 (per 3 jaar). Advies: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is wat te kort door de bocht. De concurrerende huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Steensel. Je kunt daar terecht voor goede tips en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Als je een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €6,00 – €52,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €255 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbij betaal je per jaar circa €21,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Steensel krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Eersel.

Plaats een reactie