Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Knegsel

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Knegsel? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Middels lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Het is een uitkomst voor iedereen. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze passen bij elke stijl. Via onze vergelijker tref je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je de gegevens van drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Knegsel.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als hypermetropie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie.
 • Een plaatselijke opticien in Knegsel voert de oogmeting uit en achterhaald de oogdruk, oogspierbalans en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met deze oogdeskundige onderzoek je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een lens gevonden die bij jou past? Steeds meer dragers van lenzen kiezen voor het gemak van lenzenshops als Sightful. Deze webshops hebben het beste assortiment, lage prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In de vergelijker hieronder bieden wij de populaire online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Knegsel. Lees ook meer informatie over Lenzenvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Knegsel

Sta je ook elke dag op met slecht zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onzichtbaar, gevoelloos, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Knegsel waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook oogzorgwinkels in Sint-Oedenrode, Schijndel, Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther en Loosbroek.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Knegsel in oktober 2023

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Knegsel. Hierna bekijk je samen met de opticien welk van de lenzen geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Bevalt het? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht geven we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Knegsel (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek VerhoevenKapelstraat-Zuid 65503 CWVeldhoven
Veldhoven Specsavers BVPleintjes 1975501 EHVeldhoven
Bril en zoHoofdstraat 1485481 AJSchijndel
Optiek Jacques OptometrieHoofdstraat 1495481 AESchijndel
Optiek Trend Zien en HorenSint Servatiusstraat 405473 GBHeeswijk-Dinther

Voordelige lenzen bestellen in Knegsel?

Vergelijk tarieven en bestel met kortingen oplopend tot 21%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Wat nu geschikt is voor jou hangt vooral af van jouw persoonlijke leefstijl, je hobbies en financiën. Voor het draagcomfort van de lens is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door deze eigenschap voorrang te geven verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een erkend oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het vinden van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Je moet rekening houden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, het draagcomfort, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzentest
  Doorgaans krijg je een probeerset mee. Zo kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na 2 -4 weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kan de aankoop doen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of d.m.v. een online aanbieder als Lensplaza. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zitten comfortabel maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Het product bevat hydrogel. De voordelen zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en lage prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €5,05 (per 4 weken).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Dit maakt het een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • 100% maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Prima levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten liggen zo rond de €170 per lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €5,35 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Voordelige keuze als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten circa €27,75 p/maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens je slaap voor een scherpe blik voor overdag. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €460 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Knegsel).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel op korte als grote afstand. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt +/- €28,00 per maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €16,50 p/maand.
Alternatieven

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog een aantal opties. Hieronder check je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-knegsel-5511

Via internet huismerk lenzen bestellen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar je kunt ook terecht bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer specialisten als Vision Direct verstrekken goede alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Zo kan je tot wel €150 per jaar besparen. Liever toch een A-merk? Kies dan voor Dailies, Clariti en Regard. Op deze site lees je ook meer over Wat kosten contactlezen?.

Veelgestelde vragen over lenzen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Knegsel?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online aanbieder. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en kost het bezorgen dus geen geld. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Knegsel?
In de omgeving kan je kiezen uit voldoende oogspecialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogdeskundige doet een oogtest voor de sterkte en bekijkt de algehele ooggezondheid. Over het algemeen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Speciaalzaken raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Knegsel in te plannen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of andere oogproblemen is het belangrijk om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Opmerking: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Toch is dat niet de realiteit. Goedkope huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Ga je overstappen naar sferische of torische lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Knegsel. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kosten lenzen?
Zodra een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €9,00 tot €47,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €295 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast betaal je jaarlijks circa €20,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Knegsel kun jij je goed laten voorlichten. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Eersel.

Plaats een reactie