Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Terheijden

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Terheijden? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je zult er veel baat bij hebben. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze passen bij elke stijl. Op deze website tref je nuttige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en tref je een tabel met optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Terheijden.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie, myopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Terheijden heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en analyseert de algehele conditie van de ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de medewerker kies je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor het gemak van specialisten als Toplenzen. Deze online specialisten verkopen een zeer groot assortiment, lagere tarieven en voeren ook vaak een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder vergelijk je de deskundige online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Terheijden. Lees ook meer informatie over Type lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Terheijden

Heb je last van wazig zien of een vervelende hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, erg praktisch, en het is ideaal bij het sporten. In het overzicht hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Terheijden waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina bekijk je ook oogzorgwinkels in Prinsenbeek, Willemstad, Oudemolen, Heijningen en Fijnaart.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Terheijden in oktober 2023

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Terheijden. Daarna bekijk je met de opticien welk van de lenzen past bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de tabel hieronder verstrekken we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Terheijden (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
ToptiekskePolderstraat 24844 BJTerheijden
Optiek ‘t GinnekeValkeniersplein 34835 RABreda
De Burcht Optiek VOFDe Burcht 374834 HKBreda
Bielars Optometrist Brillen en ContactlenzenMathenessestraat 63/A4834 EABreda
OpticlipHazepad 442044825 AVBreda

De goedkoopste lenzen bestellen in Terheijden?

Vergelijk aanbiedingen en bespaar tot maar liefst 22%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou is vooral afhankelijk van je levensstijl, je hobbies en financiën. Voor een goede werking van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op basis daarvan voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een lokale oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de pasvorm, en hoe je dagritme eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Test de lenzen
  Standaard geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt eerst kijken hoe het bevalt. Na het einde van de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kan de aankoop doen bij de brillenwinkel, een drogisterij of bij een online specialist als Lensplaza. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar trekken wel wat meer vuil aan. Ze worden gemaakt van een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Ze worden gekenmerkt door fantastische zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de beperkte kosten. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Gaan lang mee.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €7,45 (maandelijks).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van Perspex. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Om die reden is het een ecologische en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en geschikt voor ieder oogtype.
 • Hoge levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €195 per contactlens.

Maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn relatief goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te koop vanaf €7,00 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk opticiens bij jou in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, ‘s avonds gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Ideaal voor mensen die last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een betaalbare keuze wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten circa €26,75 (op maandbasis.

Nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of heb je last van hooikoorts? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €450 per jaar (bij een brillenwinkel in Terheijden).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is dan slecht, zowel in de verte als dichtbij. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een erkende opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De tarieven zijn plus minus €21,50 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

D.m.v. multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,25 (op maandbasis.
Andere opties

Naast de meest gekozen contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-terheijden-4844

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar ook deEtos, DA, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer discounters als Misterspex kunnen je ook alternatieven aanbieden voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €350 (op jaarbasis) besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Proclear, Biomedics en Menicon. Je kunt hier ook meer lezen over Multifocale lens.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Terheijden?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Deze pakketten inclusief vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Terheijden?
In deze regio werken er genoeg opticiens waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogexpertneemt de sterkte op en checkt de oogdruk. Bij de meeste opticiens is een eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Optiekzaken adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Terheijden op je planning te zetten. Het is noodzakelijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of een vervelende hoofdpijn is het verstandig om even langs te komen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 per 3 jaar. Tip: is de uitgebreide polis duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. De concurrerende huismerken van webshops en drogisten voldoen aan de hoogste eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Draag je multifocale of nachtlenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Terheijden. Deze medewerkers geven goede adviezen en kunnen ze ook op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Zodra een abonnement aanvraagt moet je rekenen op bedragen tussen de €8,25 – €50,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €260 per 12 maanden, bij normale maand of daglenzen. In aanvulling daarop betaal je jaarlijks circa €19,00 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Terheijden kan je een voorschrift laten opstellen. Met die resultaten kun jij voordelig online lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Drimmelen.

Plaats een reactie