Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Reeuwijk

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Reeuwijk? Een contactlens is een plastic lensjedat op het oog wordt gedragen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Mede door lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze website kan je aan de slag met meer info over de verschillende soorten lenzen en tref je een tabel met winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Reeuwijk.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals bijziendheid, hypermetropie, myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een erkende opticien in Reeuwijk biedt de optie voor een oogmeting en analyseert het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met de medewerker onderzoek je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groot deel van de dragers van lenzen kiezen voor het assortiment van discounters als ContactlensOnline. Deze webwinkels werken met een zeer groot assortiment, veel lagere prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. Door middel van onze vergelijker bekijk je populaire internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Reeuwijk. Lees hier ook alles over Kindvriendelijke lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Reeuwijk

Heb je last van wazig zien of pijn in of rondom de ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, zeer handig, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de onderstaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Reeuwijk waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site doorzoek je ook brillenwinkels in Boskoop, Zevenhuizen, Moerkapelle, Gelderswoude en Benthuizen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Reeuwijk in juni 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is het nodig om een oogtest te laten doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Reeuwijk. Op basis daarvan overleg je met de opticien welke lens aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben jij enthousiast geworden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In deze tabel geven we adressen voor een (gratis) oogmeting in Reeuwijk (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
123LensIndustriestraat 32802 ACGouda
Sensus OculusMerijntje Gijzenstraat 32801 TCGouda
Optiek NuLange Tiendeweg 92801 KDGouda
Ziet U WelKorte Groenendaal 262801 JNGouda
RIGI EyewearZeugstraat 702801 JDGouda

De goedkoopste lenzen bestellen in Reeuwijk?

Vergelijk webwinkels en profiteer van kortingen tot 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke soort jij moet dragen is afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het noodzakelijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je hierbij helpen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert de algehele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Je moet rekening houden met hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Probeer lenzen uit
  Over het algemeen ontvang je een probeerset. Zodoende kan je ze eerst even uitproberen. Na een aantal weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online aanbieder als Lensonline. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zitten comfortabel maar absorberen meer viezigheid. Fabrikanten gebruiken hiervoor een speciale zachte kunststof. Dit artikel wordt aangeraden om optimale zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en gunstige tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €6,35 (maandelijks).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Hierom is dat een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Lange levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt ongeveer €195 per losse lens.

Maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn niet al te duur, laten goed zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €5,05 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: tips en info

De daglenzen kunnen 1 dag mee, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Past goed bij mensen die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een aanrader wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen circa €28,00 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens je slaap voor een scherpe blik voor overdag. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €450 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Reeuwijk).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het betekent dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht is dan slecht, zowel op korte als grote afstand. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een oogdeskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €22,00 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Met multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,50 p/maand.
Andere types

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder tref je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-reeuwijk-2811

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Steeds meer discounters als 123Lens hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Hiermee kan je zo €245 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Bestel dan o.a. Acuvue, Ultra en Miru. Op deze site lees je ook meer over Lenzen vergelijken.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Reeuwijk?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online aanbieder. Steeds vaker is deze bezorging gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Reeuwijk?
In de omgeving heb je de keuze uit allerlei oogwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De opticien meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt naar de algehele conditie van de ogen. Over het algemeen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Speciaalzaken vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Reeuwijk aan te vragen. Dat is relevant om te zien of alles nog naar wens is en of het type lens nog optimaal is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Doorgaans ben je dan gedekt voor €50 per jaar. Niet vergeten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager en worden dus soms gezien als slechter. Toch is dat niet de realiteit. De gunstige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Zoek je informatie over sferische of torische lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Reeuwijk. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
In het geval je voor een abonnement kiest betaal jij doorgaans tussen de €6,00 en €42,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €230 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbovenop betaal je per jaar circa €23,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Reeuwijk krijg je extra goede voorlichting. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Plaats een reactie