Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Bergen

Direct goedkope lenzen kopen in Bergen? Een contactlens is een dunne plastic lens die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Middels lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Het gemak is enorm. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl tref je handige informatie over de verschillende soorten lenzen en tref je een tabel met optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Bergen.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals verziendheid, myopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Bergen voert de oogmeting uit en analyseert het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met deze oogspecialist kijk je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb jij jouw voorschrift in handen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep dragers van lenzen profiteren van het aanbod van specialisten als ContactlensOnline. Deze verkopers bieden een groots en divers assortiment, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder bekijk & vergelijk je de deskundige online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Bergen. Lees hier ook alles over Wat kosten contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Lijst met contactlenzen winkels in Bergen

Sta je ook elke dag op met een beperkt gezichtsveld of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn discreet, makkelijk om mee te nemen, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Bergen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal tref je ook winkels in Siebengewald, Afferden, Ledeacker, Stevensbeek en Westerbeek.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMosaïque 315854 AWBergen L
TrekpleisterHeistraat 365701 HPHelmond
DA DrogistStationsstraat 375751 HBDeurne
EtosSteenstraat 875831 JCBoxmeer

Afspraak voor een oogmeting in Bergen in oktober 2022

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is het nodig om een oogtest te laten doen door een ervaren contactlensspecialist in Bergen. Hierna vergelijk je samen met de opticien welk type contactlens past bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben je tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In deze tabel vind je winkels voor een (gratis) oogmeting in Bergen (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Toon OptiekJeroen Boschstraat 1/C5854 CZBergen lb
Camps OptiekSteenstraat 1205831 JJBoxmeer
Briljant OptiekSteenstraat 845831 JHBoxmeer
Van Wely OptiekSteenstraat 495831 JBBoxmeer
Oculenti ContactlenzenLoerangelsestraat 1/A5831 HABoxmeer

Goedkope lenzen kopen in Bergen?

Vergelijk webwinkels en bespaar tot wel 33%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanje levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een goede werking van de lens is het van belang dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Daarmee voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een lokale oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van je ogen, en wat je dagelijks doet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzentest
  Meestal kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na een week of 2 worden je ogen opnieuw opgemeten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of via een online aanbieder als Happy Eyes Club. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zitten comfortabel maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Het product bevat bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de aantrekkelijke prijs. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Uiterst comfortabel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €7,05 (maandelijks).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit Perspex. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Hierom is dat een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en geschikt voor ieder oogtype.
 • Goede levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Ze zijn er al vanaf €190 per losse lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn relatief goedkoop, zuurstofdoorlatend en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbare keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook verkrijgbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Vanaf €7,90 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: tips en info

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Past goed bij mensen die helaas te kampen hebben met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven circa €27,50 (per 4 weken).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Je betaalt ongeveer €485 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Bergen).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De tarieven zijn plus minus €28,00 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €19,50 p/maand.
Andere opties

Naast de meest gekozen contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In onderstaand overzicht bespreken we een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-bergen-5854

Besparen met huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Dit zijn onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Steeds meer lenzen webshops als Happy Eyes Club verstrekken goede alternatieven voor de huismerken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Zo kan je tot wel €175 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Populaire opties zijn onder andere Proclear, Frequency en Ote. Bekijk ook meer informatie over Verzekering voor brillen en lenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Bergen?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Doorgaans is deze bezorging gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Bergen?
In deze buurt heb je de keuze uit tal van oogspecialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De opticien neemt de sterkte per oog op en kijkt naar het netvlies. In veel gevallen is deze oogtest gratis. Van plan om ze online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Opticiens adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Bergen te laten doen. Dat is essentieel om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht wordt het aanbevolen om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Limburg.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 korting op een bril of lenzen. Tip: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dit is niet het geval. De concurrerende huismerken van webshops en drogisten voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan multifocale of nachtlenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Bergen. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €6,75 en €46,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €220 (op jaarbasis), bij normale maand of daglenzen. Daarbij komt nog een kostenpost van zo’n €19,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Bergen kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Bergen Limburg.

Plaats een reactie