Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Werkendam

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Werkendam? Een contactlens is een plastic lensjedat op het oog wordt gedragen. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Met behulp van lenzen zie je veel meer en veel scherper. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze website tref je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen en vind je de gegevens van drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Werkendam.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als myopie, verziendheid, presbyopie, bijziendheid, hypermetropie.
 • Een betrouwbare opticien in Werkendam kan een oogmeting uitvoeren en bekijkt het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de specialist bepaal je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Meer en meer Nederlanders gebruiken artikelen van specialisten als Toplenzen. Deze online specialisten bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lagere tarieven en voeren ook vaak een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker vergelijk je erkende online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Werkendam. Lees ook meer informatie over Lenzen indoen en uitdoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Werkendam

Heb jij dagelijks last van een wazig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, gemakkelijk in gebruik, en ze passen perfect op het oog. In deze tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Werkendam waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook brillenwinkels in Kedichem, Leerbroek, Nieuwland, Arkel en Hoogblokland.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Werkendam in juni 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Werkendam. Na het onderzoek vergelijk je samen met de oogspecialist welk van de lenzen voldoen aan jouw situatie en leefstijl. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben je overtuigd? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het overzicht hieronder verstrekken we adressen voor een (gratis) oogmeting in Werkendam (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Brilservice Van BambostHoogstraat 704251 CNWerkendam
De Opticien Ten VoordeGorinchemsestraat 24231 BHMeerkerk
OOGDALEMDe Linie 264208 DEGorinchem
Hans Anders HoofdkantoorPapland 214206 CKGorinchem
Olympus BrilmodePiazza Center 454204 BRGorinchem

De goedkoopste lenzen bestellen in Werkendam?

Vergelijk winkels en profiteer van kortingen tot 34%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt duidelijk als we kijken naar jou dagelijks ritme, je hobbies en financiën. Voor de kwaliteit van de lens is het noodzakelijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door deze eigenschap voorrang te geven wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je hierbij helpen. Het vinden van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  De opticien controleert je gezondheid en de oogdruk en men meet de sterkte op.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw levensstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Test de lenzen
  Meestal ontvang je een probeerset. Je mag ze eerst even uitproberen. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of d.m.v. een online speler als Lowlens. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Worden vervaardigd uit silicon-hydrogel. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de aantrekkelijke prijs. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €6,35 p/maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Dit maakt het een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €190 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De voordeligste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook verkrijgbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €6,15 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Tips & tricks over daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, ‘s avonds gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Voordelige keuze als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen plus minus €25,00 (per 30 dagen).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Snel last van droge ogen of zwem je geregeld? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens jouw nachtrust wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €490 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Werkendam).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een deskundige.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €21,50 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door middel van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Een goede oplossing wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €16,00 (per 30 dagen).
Andere types

Naast de populaire contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje bieden wij verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-werkendam-4251

Via internet huismerk lenzen bestellen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Doorgaans zijn het private labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende online aanbieders als Lensonline beschikken ook over interessante alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Zo kan je tot wel €130 per jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Kies dan voor Bausch & Lomb, Frequency en Miru. Op deze site lees je ook meer over Abonnement voor lenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Werkendam?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een lokale opticien of bij een lenzen webshop. Doorgaans is de levering aan huis gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Werkendam?
In deze gemeente vinden we allerlei brillen- en lenzenwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De deskundige doet een oogtest voor de sterkte en controleert de actuele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Werkendam aan te vragen. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte nog klopt. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het aan te raden om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 per 3 jaar. Goed opletten: is deze aanvullende dekking duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat beeld is niet juist. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Werkendam. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €7,25 tot €41,00 p/maand. Gemiddeld betaal je zo’n €220 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Daarbovenop moet je nog rekenen op zo’n €20,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Werkendam kun jij je goed laten voorlichten. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Altena.

Plaats een reactie