Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Sleeuwijk

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Sleeuwijk? Een contactlens is een dunne lens van kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door te kiezen voor lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De voordelen zijn groot. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze site kan je aan de slag met meer info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en tref je een tabel met winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Sleeuwijk.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen als bijziendheid, hypermetropie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Sleeuwijk biedt de optie voor een oogmeting en checkt het gezichtsvermogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met deze deskundige kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een lens gevonden die bij jou past? Een groot deel van de Nederlanders bestellen via het internet bij lenzen webshops als Misterspex. Deze online aanbieders bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Middels onze vergelijker vergelijk je de erkende internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Sleeuwijk. Bekijk ook onze informatie over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Sleeuwijk

Ondervind je hinder van een beperkt gezichtsveld of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onopvallend, erg praktisch, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Sleeuwijk waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site tref je ook oogzorgwinkels in Werkendam, Kedichem, Leerbroek, Nieuwland en Arkel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Sleeuwijk in juni 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Sleeuwijk. Als de analyse klaar is bespreek je samen met de opticien welke contactlens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na het onderzoek ontvang je meestal een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In deze tabel bieden wij oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Sleeuwijk (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Krans Optiek BVEsdoornlaan 244254 AVSleeuwijk
Brilservice Van BambostHoogstraat 704251 CNWerkendam
De Opticien Ten VoordeGorinchemsestraat 24231 BHMeerkerk
OOGDALEMDe Linie 264208 DEGorinchem
Hans Anders HoofdkantoorPapland 214206 CKGorinchem

Voordelige lenzen kopen in Sleeuwijk?

Vergelijk prijzen en bespaar tot wel 29%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke soort jij moet dragen wordt bepaald a.d.h.v. jouw persoonlijke leefstijl, sterkte en andere wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens moet je er op letten dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gespecialiseerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar de actuele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Test de lenzen
  Doorgaans geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of bij een online webwinkel als LensExpress. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Fabrikanten gebruiken hiervoor een speciale zachte kunststof. Ze worden gekenmerkt door hoge zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €7,55 (op maandbasis).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van harder kunststof. De levensduur is er hoog. Daardoor is het een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Optimale levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Ze zijn er al vanaf €125 per lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn zeer betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Ongeveer €4,95 (op maandbasis.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de regio en start met een oogonderzoek.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen plus minus €28,00 (op maandbasis.

Nachtlenzen: informatie en tips

Snel last van droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust zodat je overdag direct haarscherp ziet. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €500 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Sleeuwijk).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor ogen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht is dan slecht, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een expert.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten zijn gemiddeld €21,00 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Een goede oplossing wanneer je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €17,25 (per 30 dagen).
Andere types

Naast de populaire contactlenzen heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht bespreken we diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-sleeuwijk-4254

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dat is ook het geval bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Steeds meer lenzen webshops als LensExpress kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de dure merken van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €275 per jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Bestel dan o.a. Biofinity, Frequency en Menicon. Klik door voor meer informatie over Goede lenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Sleeuwijk?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Steeds vaker is de bezorgservice kosteloos en kost het bezorgen dus geen geld. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Sleeuwijk?
In deze streek zitten tal van oogspecialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en onderzoekt de samenwerking tussen je ogen. In de basis kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Speciaalzaken raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Sleeuwijk op je planning te zetten. Dat is essentieel om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of het type lens nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of een troebel zicht is het verstandig om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 3 jaar. Opmerking: is deze aanvullende dekking duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die conclusie is niet helemaal juist. De concurrerende huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je interesse in sferische of torische lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Sleeuwijk. Deze medewerkers geven goede adviezen en kunnen ze ook op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €10,00 – €47,00 p/maand. Voor het hele pakket betaal je circa €245 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €18,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Sleeuwijk krijg je extra goede voorlichting. Daarna kan je via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Altena.

Plaats een reactie