Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Abcoude

Direct goedkope lenzen kopen in Abcoude? Een contactlens is een slim stukje kunststof en dient als vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Dankzij lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op lenzenaanbieding.nl tref je meer informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bekijk je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Abcoude.

  • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
  • Je draagt ze voor oogproblemen als myopie, verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
  • Een plaatselijke opticien in Abcoude biedt de optie voor een oogmeting en achterhaald het gezichtsvermogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
  • Samen met de contactlensspecialist overleg je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
  • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij het voorschrift van je opticien of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de contactlensdragers bestellen online bij lenzenshops als Lensplaza. Deze internet oogexperts verkopen een uitstekend aanbod, gunstige prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de vergelijker hieronder bekijk & vergelijk je de erkende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Abcoude. Op deze website lees je ook alles over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Abcoude

Zoek jij een oplossing voor wazig zien of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, duurzaam, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Abcoude waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal tref je ook oogspecialisten in Ankeveen, s-Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht en Ouderkerk aan de Amstel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Abcoude in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Abcoude. Als de analyse klaar is bespreek je samen met de opticien welk type lens aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na de analyse krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het eens vrijblijvend uit te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Vaak kan je ze meteen meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Abcoude (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Vroom en Nobbe OptiekAmstellandlaan 161382 CEWeesp
Optiek JessBinnenveer 61381 BTWeesp
Carriere OptiekNieuwstraat 111381 BBWeesp
Brilledoos DeNoordeinde 2551334 BNAlmere
LeesbrillenboxPalmpolstraat 521327 CHAlmere

Lenzen kopen en laten bezorgen in Abcoude?

Vergelijk webwinkels en bespaar tot wel 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken is afhankelijk van je leefstijl, gebruikerswensen en budget. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een vakkundig oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De beste contactlenzen uitzoeken doe je met behulp van dit stappenplan.

  1. Oogtest
    De onderzoeker analyseert de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
  2. Een goede lens uitkiezen
    Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe intensief je leeft (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
  3. Lenzen proberen
    Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Zo kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt worden je ogen opnieuw opgemeten. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
  4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
    Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een webshop als Toplenzen. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gemaakt van een polymeer dat flexibel wordt door vocht. De voordelen zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en goedkopere prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

  • Ze bieden de meeste comfort.
  • Zeer goed te combineren met sporten.
  • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €7,20 per maand.

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Daarom noemen we dit een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

  • Worden op maat gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
  • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
  • De kosten zijn gemiddeld €125 voor één lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn niet al te duur, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een goedkope optie op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

  • Veruit de meest populaire soort.
  • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
  • Ongeveer €5,50 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, daarna gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Past goed bij mensen die snel last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

  • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
  • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
  • Prijzen plus minus €29,00 (per 30 dagen).

Nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

  • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
  • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
  • Het is wel iets duurder, circa €455 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Abcoude).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor personen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op afstand als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een ervaren specialist.

  • De oplossing voor een cilinder afwijking.
  • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
  • De kosten zijn gemiddeld €26,00 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het biedt uitkomst als je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

  • Altijd en overal scherp zicht.
  • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
  • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,00 (per 30 dagen).
Andere keuzes

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het overzicht hierna bespreken we diverse producten.

  • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
  • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
  • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
  • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-abcoude-1391

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Dit zijn onder andere iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deEtos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn private labels van grote fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. De meeste lenzen webshops als Vision Direct bieden een gelijkwaardig alternatief voor dure merkproducten van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €105 aan besparing realiseren per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Kies dan voor Bausch & Lomb, Blink en Boston. Op deze site lees je ook meer over Goede lenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Abcoude?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een online specialist. Steeds vaker is deze bezorging gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestellingen met oogproducten worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Abcoude?
In deze buurt zijn er voldoende brillen- en lenzenwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De vakman neemt de sterkte per oog op en kijkt naar de actuele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Oogspecialisten adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Abcoude te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of de huidige sterkte nog kloppend is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het verstandig om even te bellen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Uit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 per 2 jaar. Let goed op: is de uitgebreide polis duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dit is niet het geval. Goedkope huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Abcoude. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je voor een abonnement kiest betaal je vaak tussen de €5,50 – €55,00 per maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €270 voor 1 jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbovenop komt nog een kostenpost van zo’n €19,50 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Abcoude kun jij je goed laten voorlichten. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente De Ronde Venen.

Plaats een reactie