Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Cuijk

Direct goedkope lenzen kopen in Cuijk? Een contactlens is een dunne plastic lens ter vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), visueel zijn ze niet op te merken en je behoud de vorm van je gezicht. Op onze lenzen-vergelijker tref je aanvullende informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en check je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Cuijk.

  • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
  • Je draagt ze voor oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie, myopie, bijziendheid.
  • Een erkende opticien in Cuijk beschikt over apparatuur voor een oogmeting en onderzoekt de oogdruk en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
  • Tijdens dit onderzoek bij de opticien besluit je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
  • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal dragers van lenzen kopen online bij discounters als Lensonline. Deze internet oogexperts verkopen een gevarieerd aanbod, de laagste prijs en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In deze lijst hieronder vind je professionele internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Cuijk. Lees ook meer informatie over Lenzen leveranciers.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Cuijk

Ondervind je hinder van een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn discreet, gemakkelijk in gebruik, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de onderstaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Cuijk waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal bekijk je ook optiekzaken in Boekel, Gemert-Bakel, Landerd, Uden en Grave.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Cuijk in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Cuijk. Na het onderzoek bekijk je samen met de oogdeskundige welk van de lenzen hoort bij jouw leefstijl en wensen. Na dit gesprek ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je overtuigd? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel bieden wij adressen voor een (gratis) oogmeting in Cuijk (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Stoks OptiekMolenstraat 385431 BXCuijk
Franssen OptiekKerkstraat 11/A5427 BABoekel
Hermans OptiekBinderseind 295421 CHGemert
Frank Verbeek Opticien/JuwelierKerkstraat 19/B5411 CJZeeland
Oogservice aan HuisMarterstraat 35408 XPVolkel

Goedkope lenzen bestellen in Cuijk?

Vergelijk winkels en krijg kortingen van wel 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is kun je onderzoek door te kijken naar jouw dagelijks leven, gebruikerswensen en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens is het onmisbaar dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op basis daarvan heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist kan je hierbij helpen. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

  1. Oogtest
    Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele gezondheid van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
  2. Bepalen wat de juiste lens is
    Weeg aspecten mee zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe intensief je leeft (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
  3. Probeer lenzen uit
    Doorgaans kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
  4. Lenzen bestellen of een abonnement
    Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de opticien, een drogisterijketen of via een online webwinkel als ContactlensOnline. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar hebben wel een grotere kans op infecties. Het bestanddeel is hydrogel. Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de goedkope tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

  • Eenvoudig in- en uitdoen.
  • Relatief makkelijk schoon te houden.
  • Voordelig: online vind je ze al voor €5,15 (per 30 dagen).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Om die reden is het een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

  • Persoonlijk aangemeten en zijn betrouwbaar.
  • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
  • Je betaalt zo’n €105 per individuele lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn relatief goedkoop, laten voldoende zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

  • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
  • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
  • Te koop vanaf €6,20 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek opticiens bij jou in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, daarna gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Ideaal voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerd en/of rode ogen of bepaalde allergieën.

  • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
  • Een aanrader wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
  • Prijzen circa €28,75 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens jouw nachtrust zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

  • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
  • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
  • Wat betreft kosten moet je denken aan €510 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Cuijk).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Laat je altijd informeren door een goede oogspecialist.

  • De oplossing voor een cilinder afwijking.
  • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar ellipsvormig).
  • De kosten zijn gemiddeld €27,50 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Met multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het biedt uitkomst als je gewone maandlenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

  • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
  • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
  • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,25 (maandelijks).
Andere types

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In onderstaand overzicht lees je meer over diverse producten.

  • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
  • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
  • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
  • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-cuijk-5431

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deTrekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels van grote fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met hun eigen verpakking. De meeste lenzen webshops als Toplenzen hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de huismerken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Zo kan je tot wel €230 (op jaarbasis) besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Biofinity, Ultra en Ote. Op deze site lees je ook meer over Lenzen indoen en uitdoen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Cuijk?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestelde artikelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Cuijk?
In deze regio zijn er tal van oogspeciaalzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De opticien kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt naar de actuele gezondheid van de ogen. In veel gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Oogspecialisten bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Cuijk op je planning te zetten. Dat is nodig om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog kloppend is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €125 (per 3 jaar). Let goed op: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan sferische of torische lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Cuijk. Je krijgt daar deskundig advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Indien je een handig abonnement wil betaal je tussen de €5,00 tot €59,00 (per 4 weken). Alles bij elkaar betaal je zo’n €270 voor 1 jaar, bij normale maand of daglenzen. Tevens betaal je per jaar circa €21,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Cuijk kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Cuijk.

  • Linden
  • Haps
  • Katwijk
  • Vianen
  • Sint Agatha
  • Beers
  • Plaats een reactie