Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Rhee

Direct goedkope lenzen kopen in Rhee? Een contactlens is een plastic lensjedie je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door te kiezen voor lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn 100% transparant en je houd je eigen natuurlijke look. Op dit portaal bieden wij praktische informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en tref je een tabel met drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Rhee.

  • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
  • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals hypermetropie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
  • Een plaatselijke opticien in Rhee voert de oogmeting uit en kijkt naar de oogdruk en de huidige afwijking (dioptrie).
  • Gezamenlijk met deze medewerker kies je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
  • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij het voorschrift van je opticien en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal consumenten profiteren van het aanbod van specialisten als LensExpress. Deze online shops staan bekend om een uitstekend aanbod, lagere tarieven en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel doorzoek je erkende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Rhee. Zie ook onze pagina over Lens informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Rhee

Zoek jij een oplossing voor een verminderd zicht of een vervelende hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn discreet, makkelijk te onderhouden, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het onderstaande overzicht bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Rhee waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook brillenwinkels in Taarlo, Zeegse, Vries, Noordlaren en Midlaren.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Rhee in april 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Rhee. Bij de volgende stap bekijk je samen met de oogdeskundige welke soort lens aangeraden wordt voor jouw voorkeur en levensstijl. Na het onderzoek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? Dan kan je direct een set bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het schema hieronder verstrekken we winkels voor een (gratis) oogmeting in Rhee (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
GlascrewHandelsweg 149482 WETynaarlo
Slot OptiekWesterstraat 29481 CBVries
Ouwerkerk OptiekStationsweg 559471 GLZuidlaren
Optiek Raymon voorheen John van Baal optiekTelefoonstraat 629471 EPZuidlaren
Optiek VisieStationsstraat 159461 GPGieten

De goedkoopste lenzen bestellen in Rhee?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot wel 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt onderzocht middels je levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een goede werking van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door hierop te letten verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een erkend oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

  1. Oogtest
    Men kijkt hierbij naar je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
  2. Bepalen wat de juiste lens is
    Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe intensief je leeft (denk aan werk, hobbies etc).
  3. Lenzen uitproberen
    In de meeste gevallen kun je aanspraak maken op een probeerset. Je mag verschillende soorten gratis proberen. Na een aantal weken volgt er een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
  4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
    Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een online specialist als Alensa. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

  • Ze bieden de meeste comfort.
  • Heel geschikt voor een actief leven.
  • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €5,10 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van Perspex. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

  • Worden op maat gemaakt en dus altijd perfect zicht.
  • Lange levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
  • Ze zijn er al vanaf €170 per losse lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn niet al te duur, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in alle soorten en maten. Een goedkope optie als je elke dag contactlenzen in hebt. Beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

  • De populairste keuze onder lenzendragers.
  • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
  • Gemiddeld €6,35 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, aan het einde van de dag gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor lensdragers die snel last krijgen van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

  • Het fijne van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
  • Voordelige keuze als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
  • Kosten circa €25,75 (op maandbasis.

Nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je aan het slapen bent voor een scherpe blik voor overdag. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

  • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
  • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
  • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €490 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Rhee).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht is vertroebeld of vervormd, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een deskundige.

  • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
  • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer ovaal).
  • Je betaalt hiervoor ongeveer €32,00 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Handig wanneer je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

  • Een speciale lens met meerdere sterktes.
  • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
  • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,50 (maandelijks).
Andere soorten

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In onderstaand overzicht tref je diverse producten.

  • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
  • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
  • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
  • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-rhee-9486

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Denk aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Ze maken deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. De meeste lenzen webshops als Sightful kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de dure merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Hiermee kan je zo €250 korting krijgen per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Bausch & Lomb, Frequency en Opti-Free. Op deze site lees je ook meer over Kindvriendelijke lenzen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Rhee?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzen webshop. Doorgaans leveren ze bestelling gratis aan huis en zijn er geen bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Rhee?
In deze regio zijn er allerlei oogspecialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De medewerker doet een oogtest voor de sterkte en bekijkt het gezichtsvermogen. In de basis is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak de contactlenscontrole inplannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Optiekzaken raden aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Rhee te laten doen. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het aan te raden om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Drenthe.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
In de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €300 (per 2 jaar). Rekensom: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Rhee. De metingen daar zijn betrouwbaar ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kosten lenzen?
Indien je een handig abonnement wil betaal je tussen de €6,75 en €43,00 (per 4 weken). Alles bij elkaar betaal je zo’n €235 voor 1 jaar, bij normale maand of daglenzen. Tevens betaal je nog zo’n €19,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Rhee krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Assen.

Plaats een reactie