Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Follega

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Follega? Een contactlens is een slim stukje kunststof en plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Het is een uitkomst voor iedereen. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn discreet en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met praktische info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vergelijk je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Follega.

  • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
  • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als verziendheid, myopie, presbyopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
  • Een lokale opticien in Follega heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en achterhaald het netvlies en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
  • Gezamenlijk met deze specialist bepaal je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw voorkeur en levensstijl.
  • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de dragers van lenzen bestellen via het internet bij aanbieders zoals Lowlens. Deze online shops beschikken over een uitstekend aanbod, veel lagere prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In onderstaande lijst bieden wij de beste online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Follega. Lees ook meer informatie over Lenzen informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Follega

Zoek jij een oplossing voor een wazig zicht of snel vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, ongevoelig, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. Hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Follega waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site vind je ook optieken in Eesterga, Lemmer, Koufurderrige, Dijken en Legemeer.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Follega in april 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Follega. Bij de volgende stap bespreek je met de oogspecialist welk type lens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het overzicht hieronder geven we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Follega (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Remon OptiekKortestreek 178531 JGLemmer
Bootsveld OptiekMidstraat 518501 AEJoure
Van Slooten Opticiens JoureMidstraat 338501 ADJoure
Van Slooten Opticiens AkkrumLeechein 2/A8491 CLAkkrum
Optiek De JongHoofdstraat Oost 318471 JHWolvega

Voordelige lenzen kopen in Follega?

Vergelijk aanbieders en krijg kortingen van wel 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke soort jij moet dragen wordt onderzocht middels je lifestyle, je hobbies en financiën. Bij het uitzoeken van lenzen is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door daar rekening mee te houden heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

  1. Oogtest
    De opticien controleert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
  2. Een keuze maken voor de juiste lens
    Houdt vooral rekening met hoe vaak je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe intensief je leeft (of je sport of achter een scherm werkt).
  3. Probeer lenzen uit
    Normaal kan je vragen naar een probeerset. Je mag ze eerst even uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
  4. Lenzen bestellen of een abonnement
    De perfecte lens gevonden? Deze kan je los kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online aanbieder als Sightful. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar absorberen meer viezigheid. Ze worden gemaakt van een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Dit artikel wordt aangeraden om optimale zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en gunstige tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

  • Zeer flexibel.
  • Heel geschikt voor een actief leven.
  • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €6,10 (per 4 weken).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Om die reden is het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

  • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
  • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
  • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €190 per losse lens.

Maandlenzen: informatie en tips

We hebben het hier over zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Financieel gezien de gunstigste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook verkrijgbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

  • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
  • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
  • Te bestellen vanaf €7,30 (op maandbasis.

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een perfecte oplossing voor iedereen die tegen dingen aanlopen als vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

  • Een leuk pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
  • Een aanrader wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
  • Prijzen circa €26,50 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of heb je last van hooikoorts? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd terwijl je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

  • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
  • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
  • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €510 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Follega).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je hebt troebel zicht, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een gecertificeerd opticien.

  • Speciale contactlenzen met een cilinder.
  • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer een ovale vorm).
  • Reken op kosten van ongeveer €20,00 (per 30 dagen).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Ideaal als je gewone maandlenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

  • Geschikt voor de meeste sterktes.
  • Een extra bril is niet meer nodig.
  • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,50 per maand.
Alternatieven

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming bekijk je nog een aantal opties.

  • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
  • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
  • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
  • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-follega-8535

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. Meer en meer specialisten als Drogisterij.net werken met hun eigen alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Op deze manier kan je zo €110 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere PureVision, Freshlook en Miru. Lees ook meer informatie over Lenzen voor kinderen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Follega?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een lenzenshop. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en is er geen sprake van bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar doe ik een oogtest in Follega?
In deze buurt kan je kiezen uit voldoende oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De contactlensspecialist doet een oogtest voor de sterkte en checkt het gezichtsvermogen. Over het algemeen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Follega te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte nog goed is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn wordt het aanbevolen om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €125 (per 3 jaar). Opmerking: is de uitgebreide polis duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat beeld is niet juist. Voordelige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Heb je interesse in nacht- of torische lenzen. Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Follega. Zij geven het beste advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Wanneer je een handig abonnement wil liggen de kosten tussen de €7,25 en €43,00 p/maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €220 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij betaal je jaarlijks circa €18,00 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Follega krijg je extra goede voorlichting. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie