Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Lemelerveld

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Lemelerveld? Een contactlens is een plastic lensjeen plaats je op je oog. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Middels lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Het gemak is enorm. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze passen bij elke stijl. Op dit portaal vind je meer info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je de gegevens van winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Lemelerveld.

  • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
  • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, hypermetropie, verziendheid, myopie.
  • Een gediplomeerd opticien in Lemelerveld kan een oogmeting uitvoeren en kijkt naar het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
  • In overeenstemming met de oogexpertkies je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen.
  • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de lenzendragers profiteren van het aanbod van lenzenshops als Sightful. Deze verkopers beschikken over een zeer groot assortiment, gunstige prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de volgende tabel bekijk & vergelijk je de beste online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Lemelerveld. Of klik door voor meer info over Nacht lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Lemelerveld

Sta je ook elke dag op met wazig zien of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, duurzaam, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In deze tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Lemelerveld waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site vergelijk je ook optieken in Lemele, Giethmen, Dalmsholte, Lierderholthuis en Heino.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Lemelerveld in april 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een vakkundige contactlensspecialist in Lemelerveld. Vervolgens bekijk je met de optometrist welke soort lens voldoen aan jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de tabel hieronder vind je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Lemelerveld (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Boerdijk Juwelier OpticienMunnikenhof 68141 GLHeino
Stevens OptiekLangstraat 768131 BEWijhe
Optiek MoniqueHendrik Droststraat 258121 BEOlst
Haarmeijer Opticien/JuwelierHerenstraat 138102 CNRaalte
Boertie OptiekMarktstraat 188102 CKRaalte

Voordelige lenzen kopen in Lemelerveld?

Vergelijk webshops en krijg kortingen van wel 29%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Wat nu geschikt is voor jou wordt duidelijk als we kijken naar jou dagelijks ritme, je werk en financiële wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens moet je er op letten dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Daarmee vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De beste contactlenzen uitzoeken doe je met behulp van dit stappenplan.

  1. Oogmeting
    Men kijkt hierbij naar de algehele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
  2. Een keuze maken voor de juiste lens
    Er wordt gekeken naar hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
  3. Lenzen proberen
    Standaard krijg je een probeerset mee. Zodoende kan je ze eerst even uitproberen. Na 2 -4 weken wordt alles geëvalueerd. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
  4. Lenzen bestellen of een abonnement
    Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online specialist als 123Lens. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar hebben wel een grotere kans op infecties. Het bestanddeel is hydrogel. Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en gunstige tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

  • Af te wisselen met bril.
  • Het vergt een korte gewenningstijd.
  • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €5,85 (maandelijks).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Het is dus een ecologische en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

  • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
  • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
  • Je betaalt ongeveer €170 per individuele lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in alle soorten en maten. De voordeligste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook te bestellen als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

  • De populairste keuze onder lenzendragers.
  • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
  • Te koop vanaf €7,35 per maand.

Doe een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in jouw omgeving en laat je ogen goed onderzoeken

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een goed product voor mensen die regelmatig last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

  • Een positief aspect hiervan is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
  • Een aanrader wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
  • Tarieven circa €28,50 p/maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kun je nachtlenzen proberen. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

  • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
  • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
  • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €470 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Lemelerveld).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht is dan slecht, zowel dichtbij als in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een ervaren specialist.

  • Speciale contactlenzen met een cilinder.
  • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
  • Je betaalt hiervoor ongeveer €31,00 per maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Middels multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Een goede oplossing wanneer je normale lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

  • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
  • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
  • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €17,25 (maandelijks).
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog meer keuze. In de volgende opsomming bespreken we enkele alternatieven.

  • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
  • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
  • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
  • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-lemelerveld-8152

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Denk aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deTrekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. Steeds meer lenzen webshops als Lentiamo kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij dit trucje kan je al snel €150 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Alcon, Freshlook en Renu. Op deze site lees je ook meer over Zachte lenzen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Lemelerveld?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een online specialist. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en is er geen sprake van bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Lemelerveld?
In deze regio werken er meerdere optiekzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogexpertmeet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Vaak kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Speciaalzaken raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Lemelerveld te laten doen. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het aan te raden om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €50 per jaar. Belangrijk: betaal je meer premie voor de aanvullende polis in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. De concurrerende huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Zoek je informatie over nacht- of torische lenzen. Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Lemelerveld. Deze medewerkers geven goede adviezen en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
In het geval je een abonnement aanvraagt betaal jij doorgaans tussen de €5,00 en €56,00 per maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €275 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Tevens moet je nog rekenen op zo’n €15,50 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Lemelerveld krijg je extra goede voorlichting. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Dalfsen.

Plaats een reactie