Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oosterwolde

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Oosterwolde? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door te kiezen voor lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op onze lenzen-vergelijker lees je aanvullende info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en check je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Oosterwolde.

  • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
  • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals bijziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, myopie.
  • Een gediplomeerd opticien in Oosterwolde heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en analyseert de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
  • Gezamenlijk met deze oogexpertkies je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
  • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Kies dan voor het gemak van online lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een grote groep contactlensdragers gebruiken artikelen van webwinkels als ContactlensOnline. Deze online leveranciers bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, de laagste prijs en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel check je populaire online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Oosterwolde. Lees hier ook alles over Lenzen onderhouden.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Oosterwolde

Heb je te maken met een matig zicht of een vervelende hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, handig in gebruik, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de onderstaande lijst vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Oosterwolde waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook oogspecialisten in t Loo, Hattemerbroek, Wezep, Doornspijk en t Harde.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Oosterwolde in april 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een vakkundige contactlensspecialist in Oosterwolde. Na de meting overleg je samen met de oogdeskundige welke lens hoort bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na het onderzoek geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken hoe het bevalt. Bevalt het? Meestal kan je ze direct meekrijgen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de bijgaande tabel vergelijk je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Oosterwolde (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hartman Juwelier OpticienZuiderzeestraatweg 1128096 CDOldebroek
M. EijbrinkMeidoornpassage 18091 KSWezep
Berghorst OptiekMeidoornplein 458091 JZWezep
Optiek Hans SchrotenBeekstraat 328081 EDElburg
Optiek KaleLaan 128071 JANunspeet

Betaalbare lenzen kopen in Oosterwolde?

Vergelijk aanbieders en profiteer van kortingen tot 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welk type voor jouw ogen geschikt is is afhankelijk van je levensstijl, je werk en financiële wensen. Voor een goede werking van de lens is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door daar rekening mee te houden voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De beste contactlenzen uitzoeken doe je met behulp van dit stappenplan.

  1. Oogtest
    De opticien controleert de samenwerking tussen je ogen en de sterkte van de oogafwijking.
  2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
    Weeg aspecten mee zoals draagtijd, de pasvorm, en jouw levensstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
  3. Lenzen proberen
    Normaal kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt eerst kijken hoe het bevalt. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
  4. Lenzen kopen of een abonnement
    Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of d.m.v. een online speler als Lensonline. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Het product bevat hydrogel. De voordelen zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

  • Passend bij elke levensstijl.
  • Heel geschikt voor een actief leven.
  • Voordelig: online vind je ze al voor €7,65 (op maandbasis).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit Perspex. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Dit maakt het een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

  • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en geschikt voor ieder oogtype.
  • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
  • Ze zijn er al vanaf €190 per contactlens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn relatief goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in alle soorten en maten. Een goedkope optie op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

  • De meest gekozen optie in Nederland.
  • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
  • Ongeveer €7,30 p/maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Geschikt voor mensen die regelmatig last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

  • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
  • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
  • Prijzen circa €27,00 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

  • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
  • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
  • Het is wel iets duurder, circa €470 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Oosterwolde).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht is vertroebeld of vervormd, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een goede oogspecialist.

  • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
  • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
  • De kosten liggen op circa €26,50 (maandelijks).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

D.m.v. multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Een goede oplossing wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

  • Een speciale lens met meerdere sterktes.
  • Een extra bril is niet meer nodig.
  • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,00 per maand.
Alternatieven

Buiten de hiervoor genoemde opties bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming bieden wij enkele alternatieven.

  • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
  • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
  • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
  • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-oosterwolde-8097

Voordelige huismerk lenzen kopen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar ook deKruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de online aanbieders als Toplenzen werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Zo kan je tot wel €225 aan besparing realiseren per jaar. Bestel je liever een A-merk? Goede merken zijn o.a. Cooper vision, EyeDefinition en Aosept. Op deze website lees je ook alles over Beste lenzen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Oosterwolde?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en zijn er geen bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestelde artikelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Oosterwolde?
In de regio kan je kiezen uit genoeg speciaalzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De medewerker neemt de sterkte op en kijkt naar het gezichtsvermogen. Bij de meeste opticiens is de oogtest inbegrepen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten adviseren om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Oosterwolde in te plannen. Dit is belangrijk om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte van de lens nog optimaal is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het verstandig om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
In de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Goed opletten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan de hoogste eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je behoefte aan torische of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Oosterwolde. De metingen daar zijn betrouwbaar en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Zijn lenzen duur?
In het geval je voor een abonnement kiest betaal jij doorgaans tussen de €9,50 en €59,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €225 per jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarnaast betaal je jaarlijks circa €15,50 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Oosterwolde kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Oldebroek.

Plaats een reactie