Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oosterbeek

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Oosterbeek? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. De voordelen zijn groot. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn discreet en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op onze lenzen-vergelijker tref je handige informatie over de verschillende soorten lenzen en tref je een tabel met winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Oosterbeek.

  • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
  • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, hypermetropie, bijziendheid, presbyopie.
  • Een opgeleide opticien in Oosterbeek biedt de optie voor een oogmeting en kijkt naar het gezichtsvermogen en de huidige afwijking (dioptrie).
  • Met deze opticien onderzoek je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl.
  • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat verstandig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Een groeiend aantal dragers van lenzen dragen producten van discounters als Lowlens. Deze online specialisten hebben een aanbod met zowel A-merken als B-merken, opvallend lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker vind je de beste online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Oosterbeek. Zie ook onze pagina over Torische lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Oosterbeek

Heb jij dagelijks last van onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, handig in gebruik, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Oosterbeek waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook oogspecialisten in Huissen, De Klomp, Ederveen, Lunteren en Wekerom.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Oosterbeek in april 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Oosterbeek. Hierna bekijk je met de opticien welke soort lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het onderstaande overzicht bieden wij winkels voor een (gratis) oogmeting in Oosterbeek (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Berendsen OptiekRaadhuisplein 296851 BWHuissen
Thuisoptiek GelderlandLokaalspoor 246846 GPArnhem
Reinsdorf Brillen LenzenIr J P van Muijlwijkstr 546828 BSArnhem
Cingil-Baykir SVrij Nederlandstraat 442286826 ATArnhem
Bloemendal Optometrie & AudiciensVelperweg 56/A6824 BMArnhem

Goedkope lenzen kopen in Oosterbeek?

Vergelijk kosten en bestel met kortingen oplopend tot 34%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke jij het beste kunt gebruiken is met name afhankelijk van je levensstijl, je hobbies en financiën. Voor het selecteren van de juiste lens is het noodzakelijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gediplomeerde oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De zoektocht naar de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

  1. Oogtest
    De opticien controleert de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
  2. Een keuze maken voor de juiste lens
    Veel factoren spelen een rol: hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw leefstijl (denk aan hobby/werk/sport).
  3. Lenzen testen
    Over het algemeen geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je verschillende soorten gratis proberen. Na een week of 2 deel je jouw persoonlijke ervaringen. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
  4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
    Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een online speler als Misterspex. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar absorberen meer viezigheid. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Ze worden gekenmerkt door fantastische zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

  • Gaan lang mee.
  • Zeer goed te combineren met sporten.
  • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €7,95 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Dit maakt het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

  • Persoonlijk aangemeten en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
  • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
  • Ze zijn er al vanaf €125 per losse lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn goedkoop, zuurstofdoorlatend en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbare keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

  • Veruit de meest populaire soort.
  • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
  • Te koop vanaf €7,15 (op maandbasis.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag pak je nieuwe. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor mensen die regelmatig last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

  • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
  • Een goede optie wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
  • Prijzen circa €29,50 (per 30 dagen).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of heb je last van hooikoorts? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

  • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
  • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
  • De kosten liggen op zo’n €500 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Oosterbeek).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor personen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit komt doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je ziet alles heel wazig, zowel op afstand als dichtbij. Laat je altijd informeren door een goede oogspecialist.

  • De oplossing voor een cilinder afwijking.
  • Het oog is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
  • De kosten zijn gemiddeld €31,00 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door het dragen van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

  • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
  • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
  • Varifocale lenzen kosten ongeveer €15,75 (per 30 dagen).
Andere soorten

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder vind je verschillende artikelen.

  • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
  • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
  • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
  • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-oosterbeek-6861

Voordelige huismerk lenzen kopen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Dat is ook het geval bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Veel online aanbieders als LensExpress hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €130 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Kies dan voor Proclear, Freshlook en Biotrue. Klik door voor meer informatie over Lenzen onderhouden.

Veelgestelde vragen over lenzen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Oosterbeek?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de levering aan huis gratis en zijn er geen bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Oosterbeek?
In de regio zijn er meerdere oogspecialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De medewerker kijkt naar de sterkte-afwijking en onderzoekt de oogdruk en oogspierbalans. In veel gevallen is de oogtest inbegrepen. Wil je de bestelling online plaatsen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens raden aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Oosterbeek te laten uitvoeren. Dat is relevant om te zien of alles nog bevalt en of de aangeraden lens nog goed is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of andere oogproblemen is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Goed opletten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Toch is dat niet de realiteit. Voordelige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je interesse in torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Oosterbeek. Je krijgt daar deskundig advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Zijn lenzen duur?
Indien je een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €5,75 tot €59,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €250 per 12 maanden, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Tevens betaal je jaarlijks circa €16,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Oosterbeek kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Renkum.

Plaats een reactie