Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Appeltern

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Appeltern? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en is een vervanger voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door lenzen te gebruiken kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn 100% transparant en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Via onze vergelijker vind je uitgebreide informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Appeltern.

  • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
  • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als myopie, bijziendheid, verziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
  • Een gespecialiseerde opticien in Appeltern kan een oogmeting uitvoeren en analyseert de algehele conditie van de ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
  • Samen met de medewerker kies je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
  • Weet je jouw voorschrift al? Dan kan je heel voordelig online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de Nederlanders laten hun bestelling bezorgen door aanbieders zoals LensExpress. Deze online leveranciers beschikken over het beste assortiment, veel lagere prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In deze lijst hieronder tref je de deskundige internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Appeltern. Lees hier ook alles over Lenzen vergelijken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Appeltern

Heb jij dagelijks last van een wazig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, zeer handig, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In het schema hieronder tref je winkels en drogisterijen in de regio Appeltern waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website tref je ook oogspecialisten in Altforst, Maasbommel, Alphen, Heerewaarden en Dreumel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Appeltern in april 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Appeltern. Hierop volgend bespreek je samen met de medewerker welk type lens het beste aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de bijgaande tabel tref je winkels voor een (gratis) oogmeting in Appeltern (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Ibim BVPanhuisweg 306603 KEWijchen
Bogaerts Brillen ContactlenzenSpoorstraat 26602 AZWijchen
Optiek Wennekes Brillen & LenzenTouwslagersbaan 66602 AKWijchen
Optiek NiënhausTouwslagersbaan 136602 AHWijchen
Kooij Optiek/HoortoestellenPrinsenweg 236584 AZMolenhoek lb

Lenzen kopen en laten bezorgen in Appeltern?

Vergelijk lenzenwinkels en bestel met kortingen oplopend tot 28%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke soort jij moet dragen hangt met name af van jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een prettige pasvorm van de lens is het belangrijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Daarmee wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gediplomeerde oogspecialist adviseert je hier verder over. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

  1. Oogtest
    De onderzoeker analyseert de algehele gezondheid van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
  2. Een goede lens uitkiezen
    Weeg aspecten mee zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe intensief je leeft (denk aan hobby/werk/sport).
  3. Lenzentest
    Doorgaans geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na het einde van de proefperiode nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
  4. Lenzen bestellen of een abonnement
    De perfecte lens gevonden? Je kunt bestellen bij de opticien, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online speler als Toplenzen. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar drogen iets sneller uit. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. De voordelen zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

  • Goede pasvorm.
  • Je kunt er razendsnel aan wennen.
  • Voordelig: online vind je ze al voor €7,50 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daarom noemen we dit een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

  • Persoonlijk aangemeten en dus altijd perfect zicht.
  • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
  • Je betaalt ongeveer €150 per lens.

Maandlenzen: informatie en tips

We hebben het hier over zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn zeer betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

  • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
  • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
  • Te bestellen vanaf €6,50 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek opticiens bij jou in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of regelmatig reizen.

  • Het belangrijkste voordeel is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
  • Een aanrader wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
  • Kosten circa €28,75 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: informatie en tips

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens jouw nachtrust zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

  • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
  • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
  • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €460 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Appeltern).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht is dan slecht, zowel dichtbij als in de verte. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een gecertificeerd opticien.

  • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
  • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar ellipsvormig).
  • De kosten zijn gemiddeld €26,50 (per 4 weken).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Ideaal als je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

  • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
  • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
  • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,25 (per 30 dagen).
Andere mogelijkheden

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het schema hieronder bespreken we een aantal alternatieve soorten.

  • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
  • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
  • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
  • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-appeltern-6629

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer aanbieders zoals 123Lens verkopen een uitstekend alternatief voor dure merkproducten van opticiens die erg goedkoop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €140 per jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Johnson & Johnson, Biomedics en Opti-Free. Op deze site lees je ook meer over Daglenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Appeltern?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Steeds vaker is de levering aan huis gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Deze pakketten inclusief vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Appeltern?
In deze streek vinden we voldoende specialisten waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogexpertkijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt verder naar de samenwerking tussen je ogen. Vaak is deze oogtest gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Optiekzaken adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Appeltern te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of hoofdpijn is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 per 3 jaar. Advies: is de premie van de polis hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. Voordelige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Ga je overstappen naar multifocale of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Appeltern. Je kunt daar terecht voor goede tips en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Wanneer je een abonnement afsluit moet je rekenen op bedragen tussen de €5,75 tot €54,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €270 per jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Tevens betaal je jaarlijks circa €20,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Appeltern kun jij je goed laten voorlichten. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente West Maas en Waal.

Plaats een reactie