Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Nuenen

Wil jij goedkope lenzen kopen in Nuenen? Een contactlens is een slim stukje kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Met behulp van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Er zijn veel pluspunten. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op dit portaal kan je aan de slag met aanvullende info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vergelijk je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Nuenen.

  • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
  • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals verziendheid, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, hypermetropie.
  • Een erkende opticien in Nuenen voert de oogmeting uit en analyseert het netvlies en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
  • Samen met de oogexpertvergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
  • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de Nederlanders kopen online bij specialisten als Drogisterij.net. Deze online specialisten hebben een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de vergelijker hieronder vergelijk je de beste internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Nuenen. Op deze website lees je ook alles over Daglens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Nuenen

Heb je last van een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onopvallend, ongevoelig, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Nuenen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je ook opticiens in Geldrop, Leende, Heeze, Luyksgestel en Westerhoven.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Nuenen in april 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Nuenen. Vervolgens bespreek je samen met de medewerker welk van de lenzen past bij jouw leefstijl en wensen. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het onderstaande overzicht tref je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Nuenen (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wesselink OpticiensKorte Kerkstraat 365664 HHGeldrop
Zien! OogmeetpraktijkZandkasteel 105658 BEEindhoven
Let’s color your mindCrackstate 125655 HLEindhoven
GehoorprotectieRaatven 15646 HSEindhoven
Buisman BrillenWijngaardplein 15632 MAEindhoven

Online goedkope lenzen kopen in Nuenen?

Vergelijk tarieven en krijg kortingen van wel 26%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke soort jij moet dragen is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij lenzen moet je er op letten dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een plaatselijke oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De zoektocht naar de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

  1. Oogtest
    Men kijkt hierbij naar de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
  2. Een keuze maken voor de juiste lens
    Je moet rekening houden met hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
  3. Lenzen proberen
    Normaal kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na een aantal weken kom je terug voor een controle-afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
  4. Lenzen bestellen of een abonnement
    Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online webwinkel als Sightful. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Het bestanddeel is een speciale zachte kunststof. Je kiest voor dit product om uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

  • Zeer comfortabel.
  • Heel geschikt voor een actief leven.
  • Voordelig: al vanaf €7,90 (maandelijks).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Daardoor is het een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

  • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
  • Goede levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
  • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €155 per contactlensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

  • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
  • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
  • Te koop vanaf €7,30 per maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor mensen die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of allergieën als hooikoorts.

  • Een leuk pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
  • Een betaalbare keuze wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
  • Prijzen ongeveer €29,25 p/maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Snel last van droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

  • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
  • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
  • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €525 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Nuenen).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je altijd informeren door een gecertificeerd opticien.

  • De oplossing voor een cilinder afwijking.
  • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer ovaal).
  • De kosten zijn gemiddeld €21,00 p/maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Een goede oplossing wanneer je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

  • Altijd en overal scherp zicht.
  • Een extra bril is niet meer nodig.
  • Varifocale lenzen zijn ongeveer €16,25 (op maandbasis.
Andere mogelijkheden

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog meer keuze. In de volgende opsomming bespreken we de belangrijkste soorten.

  • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
  • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
  • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
  • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-nuenen-5672

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar je kunt ook terecht bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer specialisten als Vision Direct verkopen een uitstekend alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €210 aan besparing realiseren per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Goede merken zijn o.a. Cooper vision, Clariti en Biotrue. Op deze website lees je ook alles over Vormstabiele lenzen.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Nuenen?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestellingen met oogproducten passen gewoon in jouw brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Nuenen?
In deze gemeente kan je kiezen uit verschillende oogwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De opticien meet nauwkeurig de sterkte op en controleert de actuele gezondheid van de ogen. Vaak is deze oogtest gratis. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Nuenen op je planning te zetten. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een troebel zicht is het belangrijk om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 per 3 jaar. Goed opletten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dit is niet het geval. Voordelige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals varifocale of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Nuenen. Zij geven het beste advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Indien je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €9,25 tot €44,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €285 voor een jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Ook betaal je per jaar circa €20,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Nuenen kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Plaats een reactie