Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ravenstein

Wil jij goedkope lenzen kopen in Ravenstein? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Dankzij lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De voordelen zijn groot. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op dit portaal lees je handige informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je de gegevens van optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Ravenstein.

  • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
  • Een ideale oplossing bij oogproblemen als verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, hypermetropie, bijziendheid.
  • Een betrouwbare opticien in Ravenstein heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar het netvlies en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
  • Met de medewerker vergelijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
  • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb jij jouw voorschrift in handen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer lenzendragers laten hun bestelling bezorgen door specialisten als Lensplaza. Deze online specialisten bieden het beste assortiment, gunstige prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de volgende tabel bekijk je erkende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Ravenstein. Lees ook meer informatie over Wat kosten contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Ravenstein

Sta je ook elke dag op met een wazig zicht of snel vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onzichtbaar, gevoelloos, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Ravenstein waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website bekijk je ook oogzorgwinkels in Macharen, Megen, Escharen, Keent en Overlangel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Ravenstein in april 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een erkende contactlensspecialist in Ravenstein. Als de analyse klaar is beoordeel je samen met de oogdeskundige welke contactlens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na de oogopname neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben je overtuigd? Meestal kan je ze direct meekrijgen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande lijst vergelijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Ravenstein (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek ‘t PothuusKlinkerstraat 215361 GVGrave
Giesbers Optiek InclusiefRogstraat 205361 GRGrave
Stoltz OogzorgSt. Willibrordusstraat 35351 EDBerghem
Nooren OptiekSpaanderstraat 725351 BDBerghem
OOGWAARKoornstraat 525346 TLOss

Betaalbare lenzen kopen in Ravenstein?

Vergelijk aanbieders en bespaar tot maar liefst 30%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt onderzocht middels jouw persoonlijke leefstijl, sterkte en andere wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het noodzakelijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door hierop te letten heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

  1. Oogmeting
    Het onderzoek richt zich op de samenwerking tussen je ogen en de sterkte van de oogafwijking.
  2. Een keuze maken voor de juiste lens
    Er wordt gekeken naar hoe vaak je ze wilt dragen, de pasvorm, en wat je dagelijks doet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
  3. Lenzen proberen
    Meestal krijg je een probeerset mee. Je mag bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na een aantal weken kom je terug voor controle. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
  4. Lenzen bestellen of een abonnement
    De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiekzaak, een drogist of bij een online webwinkel als Lowlens. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar drogen wel iets sneller uit. Fabrikanten gebruiken hiervoor een speciale zachte kunststof. Je kiest voor dit product om prettige zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en lage prijzen. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

  • Zeer comfortabel.
  • Je kunt er razendsnel aan wennen.
  • Voordelig: je bestelt ze vanaf €5,35 per maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Hierom is dat een duurzame en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

  • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn betrouwbaar.
  • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
  • Je betaalt ongeveer €145 per contactlensje.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

  • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
  • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
  • Te koop vanaf €6,90 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de regio en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Ideaal voor mensen die last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

  • Een leuk pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
  • Een aanrader wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
  • Kosten ongeveer €27,25 (per 4 weken).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Snel last van droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kun je nachtlenzen proberen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

  • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
  • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
  • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €510 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Ravenstein).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is dan slecht, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

  • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
  • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
  • Reken op kosten van ongeveer €26,00 per maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

  • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
  • Een losse leesbril is niet langer nodig.
  • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,75 per maand.
Andere soorten

Los van de gangbare contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In onderstaand overzicht check je diverse producten.

  • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
  • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
  • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
  • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-ravenstein-5371

Voordelige huismerk lenzen kopen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision met hun eigen label erop. Meer en meer specialisten als Toplenzen verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Hiermee kan je zo €245 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Bestel dan o.a. Alcon, EyeDefinition en Boston. Op deze website lees je ook alles over Verzekering voor brillen en lenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Ravenstein?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Vaak is deze bezorging gratis en zijn er geen bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Deze pakketten inclusief vloeistof passen in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Ravenstein?
In de omgeving heb je de keuze uit tal van oogspeciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De opticien kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt naar het netvlies. Over het algemeen is deze oogtest gratis. Van plan om ze online te bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Ravenstein te laten uitvoeren. Dat is nodig om te zien of alles nog naar wens is en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het belangrijk om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Groningen.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 korting op een bril of lenzen. Tip: is de premie van de polis hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals nacht- of torische lenzen. Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Ravenstein. Je krijgt daar deskundig advies en kunnen ze ook op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een abonnement aanvraagt betaal jij doorgaans tussen de €7,75 – €57,00 (maandelijks). Voor het hele pakket betaal je circa €270 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Tevens moet je nog rekenen op zo’n €19,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Ravenstein kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij voordelig online lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Oss.

Plaats een reactie