Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Elst

Wil jij goedkope lenzen kopen in Elst? Een contactlens is een dunne plastic lens dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door lenzen te gebruiken kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op onze lenzen-vergelijker bieden wij uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Elst.

  • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
  • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals verziendheid, hypermetropie, myopie, bijziendheid, presbyopie.
  • Een betrouwbare opticien in Elst heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
  • In overeenstemming met de oogspecialist onderzoek je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
  • Weet jij per oog al de sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb jij het voorschrift van je opticien of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de mensen kopen online bij lenzen webshops als Lowlens. Deze webshops werken met een gevarieerd aanbod, lagere tarieven en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de vergelijker hieronder doorzoek je erkende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Elst. Op deze website lees je ook alles over Zachte lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Elst

Ondervind je hinder van een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn discreet, gemakkelijk in gebruik, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de bijgaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de regio Elst waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op lenzenaanbieding.nl doorzoek je ook winkels in Uddel, Garderen, Hoevelaken, Nijkerkerveen en Hierden.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Elst in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Elst. Na deze oogtest bekijk je met de oogspecialist welke lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname neem jij het proefsetje in ontvangst om het gratis te proberen. Ben jij enthousiast geworden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de onderstaande lijst geven we op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Elst (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bos Brillen BVHerenstraat 103911 JERhenen
Anno Optiek RhenenHerenstraat 253911 JBRhenen
Ams EuropeOudeveen 783905 VVVeenendaal
Optiversum Prummel OptiekVeenslag 143905 SKVeenendaal
Peters OptiekDr S de Bruinepln 113904 CXVeenendaal

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Elst?

Vergelijk webwinkels en krijg kortingen van wel 30%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt vooral af van jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor de kwaliteit van de lens is het noodzakelijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Daarmee vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gediplomeerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De beste contactlenzen uitzoeken wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

  1. Ogen opmeten
    Het onderzoek richt zich op je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
  2. Bepalen wat de juiste lens is
    Je moet rekening houden met hoe vaak je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe je dagritme eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
  3. Probeer lenzen uit
    Vaak ontvang je een probeerset. Je mag ervaren wat wel en niet bij jou past. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
  4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
    De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, een drogisterijketen of d.m.v. een internet aanbieder zoals Lentiamo. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar hebben wel een grotere kans op infecties. Ze worden gefabriceerd met een speciale zachte kunststof. Grote pluspunten zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en gunstige tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

  • Af te wisselen met bril.
  • Relatief makkelijk schoon te houden.
  • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €5,40 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

  • 100% maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
  • Prima levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
  • Ze zijn er al vanaf €185 per contactlensje.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn betaalbaar, laten voldoende zuurstof door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voordelige keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

  • De meest gekozen optie in Nederland.
  • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
  • Vanaf €7,20 p/maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Ideaal voor lens- en brildragers die snel last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

  • Het fijne van dit type lens is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
  • Zeker te overwegen op het moment dat je naast lenzen af en toe een bril draagt.
  • Prijzen circa €29,00 (per 4 weken).

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of zwem je geregeld? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

  • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
  • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
  • De kosten zijn ongeveer €505 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Elst).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het betekent dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kijkt dan zeer onscherp, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Om dit product te gebruiken moet je naar een ervaren specialist.

  • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
  • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
  • Je betaalt hiervoor ongeveer €25,00 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Ideaal als je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

  • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
  • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
  • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €19,00 per maand.
Andere opties

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming tref je diverse producten.

  • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
  • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
  • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
  • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-elst-3922

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Hetzelfde verhaal geldt voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn private labels van grote fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. De meeste webwinkels als LensExpress verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €285 per jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Johnson & Johnson, EyeDefinition en Systane. Lees ook meer informatie over Lens informatie.

FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Elst?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Doorgaans leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Elst?
In de omgeving heb je de keuze uit verschillende oogspecialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige neemt de sterkte per oog op en controleert de samenwerking tussen je ogen. Vaak is deze oogtest gratis. Wil je lenzen online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Optiekzaken raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Elst te laten doen. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte van de lens nog optimaal is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Utrecht.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met jouw basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 per jaar. Tip: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. De concurrerende huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals sferische of torische lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Elst. Deze medewerkers geven goede adviezen ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €5,50 tot €60,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €245 (op jaarbasis), bij normale maand of daglenzen. Daarbovenop heb je de kosten van zo’n €18,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Elst kan je een voorschrift laten opstellen. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Rhenen.

Plaats een reactie