Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hooglanderveen

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Hooglanderveen? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door gebruik te maken van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De voordelen zijn groot. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze website lees je handige info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Hooglanderveen.

  • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
  • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie.
  • Een gediplomeerd opticien in Hooglanderveen kan een oogmeting uitvoeren en analyseert de algehele conditie van de ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
  • Gezamenlijk met deze vakman besluit je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
  • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal mensen profiteren van het aanbod van discounters als Vision Direct. Deze webshops hebben een zeer groot assortiment, gunstige prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In deze lijst hieronder bekijk je populaire online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Hooglanderveen. Of klik door voor meer info over Drogister.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Hooglanderveen

Heb jij dagelijks last van een beperkt zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, gevoelloos, en zijn heel geschikt voor het sporten. In het onderstaande overzicht vind je winkels en drogisterijen in de regio Hooglanderveen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker doorzoek je ook opticiens in Hoogland, De Glind, Achterveld, Zwartebroek en Terschuur.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Hooglanderveen in april 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Hooglanderveen. Daarna vergelijk je samen met de medewerker welk type contactlens het beste aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen neem jij het proefsetje in ontvangst om te ervaren hoe het voor je werkt. Is dit precies wat je zocht? Meestal kan je ze direct meekrijgen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel vind je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Hooglanderveen (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
S.J.A. van der Vliet Eye Wish OpticiensLeeghwater 123825 MRAmersfoort
Ferron OptiekZonnewijzer 83824 EEAmersfoort
Opticlaer OpticiensEmiclaerhof 3703823 EVAmersfoort
Mooie Kijkers Brillen & LenzenLeusderweg 222/A3817 KGAmersfoort
Jekel OptiekLeusderweg 903817 KCAmersfoort

Online goedkope lenzen kopen in Hooglanderveen?

Vergelijk lenzenwinkels en bestel met kortingen oplopend tot 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke bij jou past wordt onderzocht middels jouw dagelijks leven, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens is het van belang dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door hierop te letten voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gediplomeerde oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

  1. Oogmeting
    Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
  2. Een goede lens uitkiezen
    Er wordt gekeken naar hoe vaak je ze wilt dragen, het draagcomfort, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
  3. Test de lenzen
    Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na een week of 2 nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
  4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
    Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of d.m.v. een online speler als ContactlensOnline. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Het product bevat een speciale zachte kunststof. Je profiteert van prettige zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

  • Zeer comfortabel.
  • Zeer goed te combineren met sporten.
  • Betaalbaar: bestellen v.a. €5,85 (per 4 weken).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Om die reden is het een milieubewuste en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

  • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
  • Goede levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
  • De kosten liggen zo rond de €160 per contactlens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

  • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
  • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
  • Gemiddeld €7,00 (maandelijks).

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor lens- en brildragers die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

  • Een positief aspect hiervan is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
  • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
  • Kosten +/- €29,75 (per 4 weken).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust zodat je overdag direct haarscherp ziet. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

  • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
  • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
  • Het is wel iets duurder, circa €455 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Hooglanderveen).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit houdt in dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel op korte als grote afstand. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een specialist.

  • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
  • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
  • De tarieven zijn plus minus €24,00 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

  • Zowel voor min als plus sterktes.
  • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
  • Varifocale lenzen kosten +/- €16,00 (op maandbasis.
Andere keuzes

Naast de populaire contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het overzicht hierna bekijk je diverse producten.

  • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
  • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
  • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
  • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-hooglanderveen-3829

Voordelige huismerk lenzen kopen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Verschillende lenzen webshops als Alensa verstrekken goede alternatieven voor de huismerken van opticiens die voordelig te koop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €140 korting krijgen per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Dailies, Freshlook en Boston. Klik door voor meer informatie over Maandlens.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Hooglanderveen?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Doorgaans is deze bezorging gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Hooglanderveen?
In de omgeving zitten veel speciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De vakman doet een oogtest voor de sterkte en checkt de samenwerking tussen je ogen. In de basis is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Ga je online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Hooglanderveen aan te vragen. Dat is relevant om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een troebel zicht is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Opmerking: betaal je meer premie voor de aanvullende polis in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. Betaalbare huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je interesse in lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Hooglanderveen. Deze medewerkers geven goede adviezen ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Zijn lenzen duur?
Als je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €6,25 en €54,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €245 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Tevens betaal je jaarlijks circa €19,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Hooglanderveen kan je een voorschrift laten opstellen. Met hun oogmeting kun je via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Amersfoort.

Plaats een reactie