Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Achterveld

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Achterveld? Een contactlens is een dunne plastic lens en dient als vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Mede door lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze site vind je nuttige info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bezoek je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Achterveld.

  • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
  • Een uitkomst bij oogproblemen als hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie, presbyopie.
  • Een betrouwbare opticien in Achterveld kan een oogmeting uitvoeren en checkt de oogdruk en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
  • In overeenstemming met de deskundige onderzoek je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
  • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een fijne lens gevonden? Steeds meer Nederlanders bestellen online bij discounters als Happy Eyes Club. Deze verkopers verkopen een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker vergelijk je toonaangevende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Achterveld. Op deze website lees je ook alles over Welke lenzen zijn geschikt?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Achterveld

Zoek jij een oplossing voor een matig zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn discreet, makkelijk te onderhouden, en bieden bescherming voor het oog. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Achterveld waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook optiekzaken in Zwartebroek, Terschuur, Voorthuizen, Stroe en Kootwijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Achterveld in april 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het nodig om een oogtest te laten doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Achterveld. Vervolgens bespreek je samen met de oogdeskundige welk van de lenzen geschikt zijn voor jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname verstrekken ze een tijdelijk proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de tabel hieronder vind je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Achterveld (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Coenen OpticienHessenweg 3113791 PJAchterveld
Hoor en Zie Voorthuizen B.V.Smidsplein 53781 GRVoorthuizen
Blitz OptiekHoofdstraat 1793781 AEVoorthuizen
Gideon BaasJan van Schaffelaarstr 263771 BTBarneveld
Eye Wish OpticiensLangstraat 683771 BHBarneveld

Voordelige lenzen bestellen in Achterveld?

Vergelijk winkels en vind kortingen tot wel 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Wat nu geschikt is voor jou hangt met name af van je lifestyle, gewoontes en budget. Voor een goede werking van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een lokale oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het zoeken naar beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

  1. Oogmeting
    Er wordt gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
  2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
    Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
  3. Lenzentest
    Standaard ontvang je een probeerset. Op deze manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na het einde van de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
  4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
    Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of via een online specialist als Toplenzen. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar trekken wel wat meer vuil aan. Ze worden gemaakt van silicon-hydrogel. De voordelen zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en goedkopere prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

  • Ze bieden de meeste comfort.
  • Heel geschikt voor een actief leven.
  • Voordelig: al vanaf €5,55 (maandelijks).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Hierom is dat een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

  • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
  • Lange levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
  • Je betaalt ongeveer €135 per lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn niet al te duur, laten voldoende zuurstof door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een goedkope optie wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

  • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
  • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
  • Gemiddeld €6,60 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Past goed bij mensen die last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

  • Het belangrijkste pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
  • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
  • Tarieven circa €28,75 per maand.

Nachtlenzen: informatie en tips

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

  • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
  • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
  • De kosten liggen op zo’n €525 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Achterveld).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit houdt in dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een gecertificeerd opticien.

  • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
  • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
  • De kosten liggen op circa €25,50 (maandelijks).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door middel van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Handig wanneer je gewone lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

  • Een speciale lens met meerdere sterktes.
  • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
  • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €16,75 per maand.
Andere types

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. Hieronder bekijk je een aantal alternatieve soorten.

  • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
  • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
  • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
  • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-achterveld-3792

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Dit is ook zo bij winkels als Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogenaamde private labels van grote fabrikanten als Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Veel webwinkels als Lensonline werken met hun eigen alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Op deze manier kan je zo €230 korting verkrijgen (op jaarbasis). Liever toch een A-merk? Bekende producenten zijn Bausch & Lomb, EyeDefinition en Biotrue. Lees ook meer informatie over Daglens.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Achterveld?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzen webshop. Vaak wordt de bestelling gratis geleverd en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Achterveld?
In deze gemeente vinden we diverse brillen- en lenzenwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De medewerker bekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt de actuele gezondheid van de ogen. Vaak is de oogtest inbegrepen. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Achterveld op je planning te zetten. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of hoofdpijn is het goed nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
In de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Tip: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de factuur van de opticien? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Toch is dat niet de realiteit. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan de hoogste eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Heb je interesse in torische of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Achterveld. Zij geven het beste advies en kunnen ze ook op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
In het geval je voor een abonnement kiest moet je rekenen op bedragen tussen de €6,25 en €44,00 (op maandbasis. Alles bij elkaar betaal je zo’n €265 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbij heb je de kosten van zo’n €17,00 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Achterveld krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Barneveld.

Plaats een reactie