Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Kootwijk

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Kootwijk? Een contactlens is een slim stukje kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Middels lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op onze lenzen-vergelijker tref je nuttige info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en lees je over shops en opticiens die lenzen bezorgen in Kootwijk.

  • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
  • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, verziendheid.
  • Een opgeleide opticien in Kootwijk voert de oogmeting uit en onderzoekt het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
  • Tijdens dit onderzoek bij de oogexpertoverleg je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw voorkeur en levensstijl.
  • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je dus welke lens je moet hebben? Een toenemend aantal lenzendragers bestellen via het internet bij discounters als Lentiamo. Deze online leveranciers beschikken over een groots en divers assortiment, aantrekkelijke prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Middels onze vergelijker tref je de erkende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Kootwijk. Of klik door voor meer info over Lenzen voor kinderen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Kootwijk

Heb je last van een matig zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In het overzicht hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Kootwijk waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site vind je ook brillenwinkels in Kootwijkerbroek, Soesterberg, Eemdijk, Bunschoten-Spakenburg en Lage Vuursche.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Kootwijk in april 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het nodig om een oogtest te laten doen door een erkende contactlensspecialist in Kootwijk. Na deze oogtest bekijk je samen met de medewerker welk type lens geschikt zijn voor jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het gratis te proberen. Bevalt het? Dan kan je direct een set bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande tabel verstrekken we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Kootwijk (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Gideon BaasJan van Schaffelaarstr 263771 BTBarneveld
Eye Wish OpticiensLangstraat 683771 BHBarneveld
GrandVision Benelux BVAmersfoortsestraat 84/A3769 AMSoesterberg
Optiek ZuidSoesterbergsestraat 453768 EBSoest
Hulleman OptiekBurg Grothestraat 103761 CMSoest

Voordelige lenzen bestellen in Kootwijk?

Vergelijk webshops en krijg kortingen van wel 20%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke bij jou past hangt vooral af van je levensstijl, gewoontes en budget. Bij het uitzoeken van lenzen is het van belang dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Daarmee vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist adviseert je hier verder over. De zoektocht naar de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

  1. Oogtest
    Er wordt gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
  2. Een keuze maken voor de juiste lens
    Er wordt gekeken naar draagtijd, de pasvorm, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
  3. Probeer lenzen uit
    Meestal ontvang je een probeerset. Op die manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt worden je ogen opnieuw opgemeten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
  4. Lenzen bestellen of een abonnement
    Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je kopen bij de opticien, een drogisterij of bij een webshop als 123Lens. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben wel een grotere kans op infecties. Het bestanddeel is een speciale zachte kunststof. Grote pluspunten zijn prettige zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de beperkte kosten. Te bestellen als dag en/of maandlens.

  • Korte gewenningstijd.
  • Je kunt er razendsnel aan wennen.
  • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €5,90 p/maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Dit maakt het een ecologische en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

  • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
  • Prima levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
  • De kosten liggen zo rond de €100 per individuele lens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het zijn altijd zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zuurstofdoorlatend en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een goedkope optie wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

  • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
  • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
  • Gemiddeld €5,20 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Check opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: tips en info

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Past goed bij iedereen die tegen dingen aanlopen als pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

  • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
  • Een betaalbare keuze wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
  • Tarieven +/- €27,00 (per 30 dagen).

Tips & tricks over nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

  • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
  • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
  • De kosten liggen op zo’n €465 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Kootwijk).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet alles heel wazig, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Laat je altijd informeren door een gecertificeerd opticien.

  • De oplossing voor een cilinder afwijking.
  • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer de vorm van een rugbybal).
  • De tarieven zijn plus minus €19,50 (per 4 weken).

Informatie over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

  • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
  • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
  • Varifocale lenzen zijn ongeveer €19,50 (per 30 dagen).
Andere mogelijkheden

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog meer keuze. In het schema hieronder vind je verschillende artikelen.

  • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
  • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
  • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
  • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-kootwijk-3775

Voordelige huismerk lenzen kopen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision met hun eigen label erop. Het grootste deel van de aanbieders zoals ContactlensOnline kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €155 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Kies dan voor Dailies, EasySept en Miru. Op deze site lees je ook meer over Welke lenzen zijn geschikt?.

Veelgestelde vragen over lenzen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Kootwijk?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Over het algemeen is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Kootwijk?
In deze regio zijn er allerlei oogspecialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogdeskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar het gezichtsvermogen. In de basis is de oogtest inbegrepen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Kootwijk te laten uitvoeren. Dat is relevant om te zien of alles nog bevalt en of de aangeraden lens nog kloppend is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het verstandig om even te bellen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Let goed op: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan sferische of torische lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Kootwijk. De metingen daar zijn betrouwbaar en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat kost een lenzen abonnement?
Wanneer je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €9,50 en €41,00 per maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €230 voor 1 jaar, bij normale maand of daglenzen. In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €21,50 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Kootwijk krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Barneveld.

Plaats een reactie