Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Rijnsaterwoude

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Rijnsaterwoude? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Middels lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. De voordelen zijn groot. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn onzichtbaar voor anderen en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze pagina tref je aanvullende info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en check je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Rijnsaterwoude.

  • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
  • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, verziendheid, presbyopie, bijziendheid.
  • Een betrouwbare opticien in Rijnsaterwoude heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en onderzoekt de oogdruk, oogspierbalans en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
  • Gezamenlijk met deze oogspecialist besluit je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
  • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een grote groep Nederlanders profiteren van het aanbod van lenzen webshops als Lentiamo. Deze online aanbieders verkopen een gevarieerd aanbod, lagere tarieven en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Middels onze vergelijker bieden wij toonaangevende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Rijnsaterwoude. Lees hier ook alles over Voordeligste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Rijnsaterwoude

Heb jij dagelijks last van een beperkt gezichtsveld of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, erg praktisch, en ze passen perfect op het oog. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Rijnsaterwoude waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook oogspecialisten in Ter Aar, Aarlanderveen, Nieuwveen, Zevenhoven en Noorden.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Rijnsaterwoude in april 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een erkende contactlensspecialist in Rijnsaterwoude. Hierna beoordeel je samen met de oogspecialist welk type contactlens aangeraden wordt voor jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Dan kan je direct een set bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de tabel hieronder vergelijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Rijnsaterwoude (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Valentijn OpticiensEssenlaan 262461 DHTer Aar
Tuijn OptiekReghthuysplein 82421 BENieuwkoop
Leeuwen Opticiens vanWillemstraat 472411 CPBodegraven
Dam Brillen Contactlenzen VanBrugstraat 72411 BMBodegraven
Jeroen de BruijnMerelstraat 112406 CRAlphen aan den Rijn

Betaalbare lenzen kopen in Rijnsaterwoude?

Vergelijk aanbiedingen en profiteer van kortingen tot 40%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke bij jou past hangt vooral af van jouw persoonlijke leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het belangrijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Op die manier voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gespecialiseerde oogspecialist adviseert je hier verder over. De zoektocht naar de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

  1. Oogtest
    Hierbij wordt er gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
  2. Zoeken naar de geschikte lens
    Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw dagelijks leven (denk aan hobby/werk/sport).
  3. Lenzen uitproberen
    Dikwijls kan je vragen naar een probeerset. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor een controle-afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
  4. Losse lenzen kopen of een abonnement
    Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, een drogisterij of bij een online webwinkel als ContactlensOnline. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. De voordelen zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de goedkope tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

  • Uiterst comfortabel.
  • Heel geschikt voor een actief leven.
  • Betaalbaar: online vind je ze al voor €5,95 p/maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van Perspex. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daardoor is het een milieubewuste en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

  • Worden op maat gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
  • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
  • De kosten zijn gemiddeld €185 per losse lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het betreft zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn niet al te duur, laten goed zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. De meest voordelige keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook verkrijgbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

  • Veruit de meest populaire soort.
  • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
  • Gemiddeld €7,15 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Check gecertificeerde opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Handige informatie over daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

  • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
  • Voordelige keuze als je ook regelmatig een bril op hebt.
  • Tarieven +/- €29,50 (maandelijks).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Heb jij droge of gevoelige ogen of heb je last van hooikoorts? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

  • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
  • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
  • Het is wel iets duurder, circa €525 per jaar (bij een brillenwinkel in Rijnsaterwoude).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het wil zeggen dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je ziet wazig en onscherp, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een ervaren specialist.

  • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
  • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
  • De tarieven zijn plus minus €29,50 p/maand.

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

  • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
  • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
  • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,25 (maandelijks).
Andere opties

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna vind je de belangrijkste alternatieven.

  • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
  • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
  • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
  • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-rijnsaterwoude-2465

Voordelige huismerk lenzen kopen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Dit zijn onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Veel lenzen webshops als Toplenzen hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de huismerken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €215 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Bekende producenten zijn Alcon, EasySept en Ote. Lees ook meer informatie over Drogister.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Rijnsaterwoude?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een opticien of bij een lenzenshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de levering aan huis gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Rijnsaterwoude?
In deze gemeente vinden we genoeg opticiens waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De contactlensspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en checkt het netvlies. Doorgaans is deze oogtest gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Opticiens vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Rijnsaterwoude aan te vragen. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte nog juist is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Uit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €300 (per 2 jaar). Opmerking: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dit is niet het geval. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Heb je behoefte aan lenzen met cilinder of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Rijnsaterwoude. Je krijgt daar deskundig advies en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €7,00 tot €51,00 (op maandbasis. Alles bij elkaar betaal je zo’n €295 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Bovendien betaal je per jaar circa €19,00 aan contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Rijnsaterwoude kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Kaag en Braassem.

Plaats een reactie