Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wierden

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Wierden? Een contactlens is een optisch hulpmiddel ter vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door gebruik te maken van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt geen last van een beslagen bril. Op onze lenzen-vergelijker lees je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen en lees je over optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Wierden.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, bijziendheid, myopie, presbyopie.
 • Een betrouwbare opticien in Wierden heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en onderzoekt het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met deze opticien overleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Dan kan je heel voordelig online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een grote groep consumenten kiezen voor het gemak van webshops als Misterspex. Deze 100% online aanbieders verkopen een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker vind je erkende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Wierden. Of klik door voor meer info over Verzekering voor brillen en lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Wierden

Sta je ook elke dag op met wazig zien of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn discreet, makkelijk om mee te nemen, en bieden bescherming voor het oog. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Wierden waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je ook optiekzaken in Borne, Almelo, Dinkelland, Losser en Oldenzaal.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Wierden in juli 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Wierden. Op basis daarvan beoordeel je samen met de medewerker welk model lens hoort bij jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken hoe het bevalt. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je direct een set bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de tabel hieronder vind je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Wierden (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Ophuis OptiekGrotestraat 147631 BVOotmarsum
Busschers Optiek Voor Horen & ZienNijstad 17622 LABorne
Hofland Optiek B.V.Grotestraat 1977622 GGBorne
Hans Anders OpticiensNieuwe Markt 117622 DDBorne
Brillenman TwenteborgZilvermeeuw 347609 RZAlmelo

Goedkope lenzen kopen in Wierden?

Vergelijk webshops en bespaar tot wel 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welk model aangeraden wordt hangt vooral af van jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor de kwaliteit van de lens is het noodzakelijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Er wordt gekeken naar draagtijd, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzentest
  In de regel geeft de opticien een probeerset mee. Zodoende kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Wanneer de proefperiode is afgelopen bespreek je samen de resultaten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de opticien, een drogist of d.m.v. een webshop als LensExpress. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar hebben wel een grotere kans op infecties. Worden vervaardigd uit hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om fijne zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €5,25 (per 30 dagen).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen bestaan uit Perspex. De levensduur is er hoog. Het is dus een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Optimale levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €195 per individuele lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Ongeveer €5,90 (per 30 dagen).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede suggestie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten ongeveer €26,75 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: informatie en tips

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €460 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Wierden).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een ervaren specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €31,00 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Perfect als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €17,25 per maand.
Andere opties

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht vind je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-wierden-7641

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deTrekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogenaamde private labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. Veel webshops als Toplenzen beschikken ook over interessante alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Op deze manier kan je zo €245 korting verkrijgen (op jaarbasis). Bestel je liever een A-merk? Bestel dan o.a. Dailies, EyeDefinition en Opti-Free. Op deze website lees je ook alles over Lenzenvloeistof.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Wierden?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online specialist. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en is er geen sprake van bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Wierden?
In de omgeving zitten genoeg oogspeciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De specialist neemt de sterkte op en analyseert de algehele gezondheid van je ogen. Over het algemeen is een eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak de contactlenscontrole inplannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Wierden te laten uitvoeren. Dat is nodig om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met jouw basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 (per 2 jaar). Rekensom: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan wat je moet betalen aan de opticien? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is niet helemaal correct. De concurrerende huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge regelgeving en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je interesse in nacht- of torische lenzen. Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Wierden. Zij geven het beste advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Wanneer je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €10,00 – €59,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €235 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast betaal je per jaar circa €21,00 aan contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Wierden kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Wierden.

 • Notter
 • Hoge Hexel
 • Enter
 • Zuna
 • Plaats een reactie