Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Nieuwlande

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Nieuwlande? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en plaats je op je oog. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door te kiezen voor lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn onzichtbaar voor anderen en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze site bekijk je belangrijke informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bekijk je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Nieuwlande.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie, myopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Nieuwlande voert de oogmeting uit en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogspecialist onderzoek je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb je de resultaten van een oogtest en een fijne lens gevonden? Een groeiend aantal mensen bestellen via het internet bij aanbieders zoals Lensonline. Deze webwinkels verkopen een uitstekend aanbod, veel lagere prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel informeren we je over erkende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Nieuwlande. Zie ook onze pagina over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Nieuwlande

Heb je last van een wazig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn discreet, makkelijk te onderhouden, en het is ideaal bij het sporten. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Nieuwlande waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina zoek je ook oogspecialisten in Geesbrug, Elim, Alteveer, Noordscheschut en Nieuweroord.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kruidvatde Weide 77908 ABHoogeveen
TrekpleisterBoekenberghstraat 137906 GAHoogeveen
DA DrogistLangestraat 1057891 GGKlazienaveen
EtosHoofdstraat 2357902 EJHoogeveen

Afspraak voor een oogmeting in Nieuwlande in oktober 2022

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Nieuwlande. Na het onderzoek bekijk je samen met de oogspecialist welk model lens hoort bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na een meting krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken hoe het bevalt. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je ze direct bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de onderstaande lijst vergelijk je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Nieuwlande (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
EYEZ LOOKHet Hoekje 377913 BBHollandscheveld
Het Optiekhuis HoogeveenDe Maaier 57908 LMHoogeveen
Briluniek Ronald ZuidemaHoofdstraat 1337902 EDHoogeveen
Hoogeveen Specsavers BVHoofdstraat 1947901 JXHoogeveen
René OptiekSchutstraat 47901 ECHoogeveen

De goedkoopste lenzen bestellen in Nieuwlande?

Vergelijk aanbiedingen en krijg kortingen van wel 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt met name af van je levensstijl, sterkte en andere wensen. Voor een goede werking van de lens is het belangrijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een vakkundig oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het vinden van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Je moet rekening houden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw levensstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen proberen
  Vaak kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na een aantal weken bespreek je samen de resultaten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je kopen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online specialist als Alensa. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gefabriceerd met silicon-hydrogel. De voordelen zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de aantrekkelijke prijs. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Af te wisselen met bril.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €6,75 (per 30 dagen).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Hierom is dat een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Worden op maat gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Goede levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt zo’n €125 per individuele lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn zeer betaalbaar, laten voldoende zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €7,10 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de regio en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor mensen die last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Voordelige keuze als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven plus minus €29,75 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Snel last van droge ogen of heb je last van hooikoorts? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens je slaap voor een scherpe blik voor overdag. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €500 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Nieuwlande).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit komt doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je hebt troebel zicht, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €19,50 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,00 (per 30 dagen).
Andere opties

Los van de gangbare contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het volgende lijstje bespreken we diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-nieuwlande-7918

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Dit zijn onder andere Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deKruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogenaamde private labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon echter dan met een custom merknaam. Veel discounters als Lowlens verkopen een uitstekend alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €190 aan besparing realiseren per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bekende producenten zijn Biofinity, Clariti en Ote. Lees ook meer informatie over Soorten lenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Nieuwlande?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online aanbieder. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Nieuwlande?
In de omgeving heb je de keuze uit diverse specialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en controleert de algehele gezondheid van je ogen. Bij de meeste opticiens is de oogtest inbegrepen. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Oogspecialisten vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Nieuwlande in te plannen. Het is noodzakelijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de lenssterkte nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of een troebel zicht is het aan te raden om even langs te komen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met de verplichte basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 (per 2 jaar). Advies: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de factuur van de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Nieuwlande. Je krijgt daar deskundig advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
In het geval je een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €9,75 – €42,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €220 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast betaal je per jaar circa €18,00 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Nieuwlande krijg je betrouwbare tips en adviezen. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Hoogeveen.

Plaats een reactie