Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Diphoorn

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Diphoorn? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en plaats je op je oog. Ze drijven op het traanvocht. Mede door lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze website tref je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bekijk je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Diphoorn.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een uitkomst bij oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, hypermetropie, verziendheid, presbyopie.
 • Een lokale opticien in Diphoorn kan een oogmeting uitvoeren en onderzoekt de algehele conditie van de ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Met deze opticien kies je welke contactlenzen aansluiten op jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep mensen kopen online bij webshops als 123Lens. Deze 100% online aanbieders verkopen een uitstekend aanbod, de laagste prijs en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de volgende tabel bekijk & vergelijk je de beste online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Diphoorn. Bekijk ook onze informatie over Torische lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Diphoorn

Ondervind je hinder van een beperkt gezichtsveld of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk te onderhouden, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Diphoorn waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site vergelijk je ook optieken in Sleen, Nieuw-Amsterdam, Nieuw-Weerdinge, Collendoorn en Rheezerveen.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatVaart ZZ 547833 ACNieuw-Amsterdam
TrekpleisterWilhelminastraat 77811 JAEmmen
DA DrogistNoorderstraat 327811 ALEmmen
EtosMondriaanplein 207811 DHEmmen

Kosteloze oogmeting in Diphoorn in september 2022

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een contactlensspecialist in Diphoorn. Op basis daarvan overleg je samen met de oogspecialist welk model lens voldoen aan jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In het schema hieronder geven we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Diphoorn (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Eye Wish OpticiensPicassopassage 477811 DNEmmen
Bij MaartenNoorderstraat 367811 ALEmmen
Animo OptiekPolberg 307772 EVHardenberg
Euwijk OptiekVoorstraat 537772 ABHardenberg
Stegeman Optiek & OptometrieFriesestraat 247741 GVCoevorden

Voordelige lenzen kopen in Diphoorn?

Vergelijk leveranciers en vind kortingen tot wel 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt duidelijk als we kijken naar jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een goede werking van de lens is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door daar rekening mee te houden wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het zoeken naar beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Weeg aspecten mee zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Probeer lenzen uit
  Standaard krijg je een probeerset mee. Zo kan je verschillende soorten gratis proberen. Na een week of 2 deel je jouw persoonlijke ervaringen. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kan de aankoop doen bij de optiek, een drogisterijketen of d.m.v. een internet aanbieder zoals Drogisterij.net. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben wel een grotere kans op infecties. Worden vervaardigd uit een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage prijzen. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €7,90 p/maand.

Harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit harder kunststof. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daardoor is het een milieubewuste en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn betrouwbaar.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €120 per individuele lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn betaalbaar, laten voldoende zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Vanaf €7,75 per maand.

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de regio en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, daarna gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Ideaal voor lens- en brildragers die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een aanrader wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen plus minus €26,25 (op maandbasis.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Snel last van droge ogen of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €475 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Diphoorn).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een gecertificeerd opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt +/- €28,50 (maandelijks).

Informatie over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €16,25 per maand.
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het schema hieronder tref je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-diphoorn-7842

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Bijvoorbeeld iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn private labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer online aanbieders als 123Lens kunnen je ook alternatieven aanbieden voor het dure huismerk van opticienketens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €235 aan besparing realiseren per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Kies dan voor Cooper vision, Clariti en Systane. Bekijk ook meer informatie over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Diphoorn?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online aanbieder. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en kost het bezorgen dus geen geld. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Diphoorn?
In de regio werken er tal van oogspecialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman doet een oogtest voor de sterkte en kijkt naar het gezichtsvermogen. Doorgaans is de oogtest inbegrepen. Van plan om ze online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Speciaalzaken adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Diphoorn te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte nog klopt. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of hoofdpijn wordt het aanbevolen om even te bellen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Uit de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat beeld is niet juist. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar multifocale of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Diphoorn. Je kunt daar terecht voor goede tips ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een abonnement afsluit betaal je tussen de €8,75 tot €56,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €295 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Ook heb je de kosten van zo’n €18,00 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Diphoorn kun jij je goed laten voorlichten. Daarna kan je via internet goedkope lenzen kopen door het type online te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Coevorden.

Plaats een reactie