Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Vinkel

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Vinkel? Een contactlens is gemaakt van kunststof en dient als vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Dankzij lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Steeds meer mensen kiezen ervoor. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), visueel zijn ze niet op te merken en ze passen bij elke stijl. Op deze website kan je aan de slag met meer info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en check je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Vinkel.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, presbyopie, verziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Vinkel beschikt over apparatuur voor een oogmeting en onderzoekt de oogdruk en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogspecialist vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de Nederlanders profiteren van het aanbod van webshops als 123Lens. Deze online specialisten staan bekend om een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel check je populaire internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Vinkel. Bekijk ook onze informatie over Verzekering voor brillen en lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Contactlenzen winkels in Vinkel

Heb je te maken met een matig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je nog niet aan een bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn discreet, makkelijk te onderhouden, en het is ideaal bij het sporten. In de onderstaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Vinkel waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site tref je ook optieken in Reek, Schaijk, Herpen, Huisseling en Ravenstein.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatSchutsboomstraat 115374 CASchaijk
TrekpleisterVoorstraat 155321 GEHedel
DA DrogistHoofschestraat 145361 EVGrave
EtosSt. Willibrordusstraat 455351 EEBerghem

Afspraak voor een oogmeting in Vinkel in september 2022

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Vinkel. Vervolgens vergelijk je samen met de opticien welk type lens voldoen aan jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting verstrekken ze een tijdelijk proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? Meestal kan je ze direct meekrijgen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In deze tabel tref je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Vinkel (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek ‘t PothuusKlinkerstraat 215361 GVGrave
Giesbers Optiek InclusiefRogstraat 205361 GRGrave
Stoltz OogzorgSt. Willibrordusstraat 35351 EDBerghem
Nooren OptiekSpaanderstraat 725351 BDBerghem
OOGWAARKoornstraat 525346 TLOss

Betaalbare lenzen bestellen in Vinkel?

Vergelijk aanbiedingen en bespaar tot maar liefst 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt onderzocht middels jouw persoonlijke leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het belangrijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist kan je hierbij helpen. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe intensief je leeft (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzentest
  In de regel geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je ze eerst even uitproberen. Na een week of 2 kom je terug voor controle. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of d.m.v. een internet aanbieder zoals Lensonline. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar drogen wel iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijs. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: bestellen v.a. €5,95 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Het is dus een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten liggen zo rond de €195 per contactlensje.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn zeer betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook verkrijgbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €7,15 (maandelijks).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de regio en laat een oogonderzoek uitvoeren

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of bepaalde allergieën.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede optie wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen circa €28,25 p/maand.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens je slaap zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Je betaalt ongeveer €525 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Vinkel).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet alles heel wazig, zowel op korte als grote afstand. Laat je altijd informeren door een goede oogspecialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €24,00 (per 4 weken).

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Perfect als je gewone lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,75 p/maand.
Andere soorten

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna bespreken we de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-vinkel-5383

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson met hun eigen label erop. Verschillende discounters als Happy Eyes Club verkopen een uitstekend alternatief voor de eigen merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €300 p/jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Goede merken zijn o.a. Dailies, Ultra en Ote. Op deze site lees je ook meer over Type lenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Vinkel?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzenshop. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en is er geen sprake van bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Vinkel?
In deze gemeente werken er genoeg specialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De medewerker kijkt naar de sterkte-afwijking en analyseert de actuele gezondheid van de ogen. Bij de meeste opticiens kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Vinkel op je planning te zetten. Het is noodzakelijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of het type lens nog optimaal is. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
In de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €125 (per 3 jaar). Tip: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je interesse in lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Vinkel. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra voor een abonnement kiest betaal je vaak tussen de €9,75 en €43,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €225 voor een jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarnaast moet je nog rekenen op zo’n €21,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Vinkel kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Bernheze.

Plaats een reactie