Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Bavel

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Bavel? Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door te kiezen voor lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Je zult er veel baat bij hebben. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn 100% transparant en je hebt geen last van een beslagen bril. Op lenzenaanbieding.nl bieden wij aanvullende info over de verschillende soorten lenzen en verstrekken we een lijst met we drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Bavel.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen zoals bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, hypermetropie.
 • Een opgeleide opticien in Bavel biedt de optie voor een oogmeting en checkt de algehele conditie van de ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de medewerker bepaal je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Kies dan voor het gemak van online lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groeiend aantal mensen kiezen voor het assortiment van lenzen webshops als LensExpress. Deze internet oogexperts staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, opvallend lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Door middel van onze vergelijker check je professionele internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Bavel. Zie ook onze pagina over Torische lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Bavel

Sta je ook elke dag op met een wazig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn discreet, gemakkelijk in gebruik, en ze passen perfect op het oog. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Bavel waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op lenzenaanbieding.nl vind je ook winkels in Ulvenhout, Strijbeek, Galder, Dorst en Bavel.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatPastoor Doensstraat 84854 CPBavel
TrekpleisterMoerwijk 324826 HPBreda
DA DrogistHoofdstraat 114844 CATerheijden
EtosValkeniersplein 174835 RABreda

Gratis oogmeting in Bavel in oktober 2022

Als jij gaat starten met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een erkende contactlensspecialist in Bavel. Na deze meting bekijk je samen met de oogspecialist welk van de lenzen geschikt zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder bekijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Bavel (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Arnold OptiekPastoor Doensstraat 1/B4854 CPBavel
Opticien BrillenzakenDorpstraat 214851 CJUlvenhout
Hermans Optiek TeteringenWillem-Alexanderplein 94847 ALTeteringen
ToptiekskePolderstraat 24844 BJTerheijden
Optiek ‘t GinnekeValkeniersplein 34835 RABreda

Goedkope lenzen bestellen in Bavel?

Vergelijk aanbieders en bestel met kortingen oplopend tot 33%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is afhankelijk van je levensstijl, gewoontes en budget. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Op die manier wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een lokale oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het vinden van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  In de meeste gevallen krijg je een probeerset mee. Je kunt bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na een aantal weken volgt er een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij de speciaalzaak, een drogist of via een online webwinkel als Sightful. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Worden vervaardigd uit silicon-hydrogel. De voordelen zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de beperkte kosten. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €5,70 (maandelijks).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen bestaan uit harder kunststof. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Om die reden is het een milieubewuste en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • 100% maatwerk en dus altijd perfect zicht.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten zijn gemiddeld €105 per contactlensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Ongeveer €6,30 (op maandbasis.

Start met een gratis lenzen meting

Vergelijk gecertificeerde opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede optie wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven +/- €28,75 (per 30 dagen).

Nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of heb je last van hooikoorts? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter terwijl je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €455 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Bavel).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel dichtbij als in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een erkende opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten liggen op circa €21,00 (maandelijks).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Een goede oplossing wanneer je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €18,00 p/maand.
Andere mogelijkheden

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog meer keuze. Hieronder bespreken we een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-bavel-4859

Voordelige huismerk lenzen kopen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar je kunt ook terecht bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels van grote fabrikanten als Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Verschillende online aanbieders als LensExpress kunnen je ook alternatieven aanbieden voor het dure huismerk van opticienketens die voordelig te koop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €115 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Kies dan voor Dailies, SofLens en Systane. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen onderhouden.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Bavel?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een opticien of bij een online specialist. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en is er geen sprake van bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Bavel?
In deze streek zijn er tal van oogspecialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt verder naar de algehele gezondheid van de ogen. In veel gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Oogspecialisten vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Bavel in te plannen. Dit is belangrijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de lenssterkte nog correct is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Binnen de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 2 jaar. Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is niet helemaal correct. Goedkope huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Bavel. Zij geven het beste advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement afsluit liggen de kosten tussen de €8,25 en €58,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €220 voor een jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Bovendien heb je de kosten van zo’n €15,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Bavel kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens voordelig online lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Alphen-Chaam.

Plaats een reactie