Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Reusel-De Mierden

Wil jij goedkope lenzen kopen in Reusel-De Mierden? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken zie je veel meer en veel scherper. Er zijn veel pluspunten. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn 100% transparant en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze pagina bekijk je praktische info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bekijk je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Reusel-De Mierden.

  • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
  • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als myopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, verziendheid.
  • Een lokale opticien in Reusel-De Mierden zal een oogmeting doen en bekijkt de algehele conditie van de ogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
  • Tijdens dit onderzoek bij de oogspecialist onderzoek je welke contactlenzen het beste passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
  • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal lenzendragers kopen online bij webwinkels als Lentiamo. Deze webshops werken met een groots en divers assortiment, veel lagere prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. Met behulp van onze vergelijker vind je de beste internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Reusel-De Mierden. Bekijk ook onze informatie over Maandlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Reusel-De Mierden

Heb je te maken met wazig zien of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn discreet, duurzaam, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de onderstaande lijst zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Reusel-De Mierden waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je ook oogzorgwinkels in Bladel, Eersel, Veldhoven, Bernheze en Meierijstad.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Reusel-De Mierden in april 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Reusel-De Mierden. Na deze meting bespreek je samen met de opticien welke lens aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken hoe het bevalt. Wil je dit voor de lange termijn? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de onderstaande lijst vergelijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Reusel-De Mierden (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Nivo-CareBeemden 33/A5541 AAReusel
Van den Borne OogzorgSniederslaan 25/C5531 EGBladel
Optiek van BommelAkkerwinde 425527 KEHapert
Marc Ausems OptiekNieuwstraat 625521 CDEersel
Optiek Antwerpen Luc vanDijk 1/A5521 AWEersel

De goedkoopste lenzen bestellen in Reusel-De Mierden?

Vergelijk webshops en vind kortingen tot wel 32%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk model aangeraden wordt wordt duidelijk als we kijken naar je levensstijl, sterkte en andere wensen. Bij het uitzoeken van lenzen moet er gelet worden op het feit dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Op basis daarvan voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

  1. Ogen opmeten
    Er wordt ingezoomd op o.a. je gezondheid en de oogdruk en of multifocale aspecten een rol spelen.
  2. Een keuze maken voor de juiste lens
    Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de pasvorm, en hoe intensief je leeft (of je sport of achter een scherm werkt).
  3. Lenzen proberen
    Normaal geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Nadat je ze een poosje gedragen hebt kom je terug voor controle. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
  4. Een abonnement of lenzen los bestellen
    Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterijketen of bij een internet aanbieder zoals Lensonline. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar trekken wel wat meer vuil aan. Fabrikanten gebruiken hiervoor bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om optimale zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de goedkope tarieven. Zowel als daglens of week/maandlens.

  • Uiterst comfortabel.
  • Je kunt er razendsnel aan wennen.
  • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €7,30 (per 4 weken).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van Perspex. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daardoor is het een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

  • 100% maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
  • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
  • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €125 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn dun, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

  • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
  • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
  • Gemiddeld €5,65 per maand.

Doe een gratis lenzen meting

Zoek gecertificeerde opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een perfecte oplossing voor mensen die regelmatig last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

  • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
  • Een goede suggestie als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
  • Kosten ongeveer €25,25 p/maand.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of last van vuiltjes achter je lenzen? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

  • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
  • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
  • De kosten zijn ongeveer €520 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Reusel-De Mierden).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet wazig en onscherp, zowel in de verte als dichtbij. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een deskundige.

  • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
  • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
  • Reken op kosten van ongeveer €29,50 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Handig wanneer je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

  • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
  • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
  • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,25 per maand.
Andere opties

Naast de populaire contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje lees je meer over verschillende artikelen.

  • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
  • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
  • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
  • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-reusel-de-mierden-5541

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Denk aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar je kunt ook terecht bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Verschillende webshops als Lensplaza beschikken ook over interessante alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €350 (op jaarbasis) besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Acuvue, Ultra en Biotrue. Je kunt hier ook meer lezen over Voordeligste lenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Reusel-De Mierden?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Vaak is de bezorgservice kosteloos en zijn er geen bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestelde artikelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Reusel-De Mierden?
In de omgeving zitten diverse opticiens waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogdeskundige neemt de sterkte op en controleert de algehele ooggezondheid. In veel gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je de bestelling online plaatsen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Opticiens vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Reusel-De Mierden op je planning te zetten. Het is noodzakelijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn is het belangrijk om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Opmerking: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de factuur van de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje en worden dus soms gezien als slechter. Toch is dat niet de realiteit. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan de hoogste eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar lenzen met cilinder of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Reusel-De Mierden. De metingen daar zijn betrouwbaar en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Zijn lenzen duur?
In het geval je een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €5,25 tot €52,00 (maandelijks). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €270 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Ook betaal je nog zo’n €21,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Reusel-De Mierden kun jij je goed laten voorlichten. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Reusel-De Mierden.

  • Reusel
  • Lage Mierde
  • Hooge Mierde
  • Hulsel
  • Plaats een reactie