Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Waddinxveen

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Waddinxveen? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en plaats je op je oog. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door gebruik te maken van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn discreet en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met meer informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Waddinxveen.

  • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
  • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie, myopie.
  • Een betrouwbare opticien in Waddinxveen beschikt over apparatuur voor een oogmeting en onderzoekt het netvlies en neemt de sterkte (dioptrie) op.
  • Gezamenlijk met deze medewerker besluit je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
  • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb je de resultaten van een oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal contactlensdragers gebruiken artikelen van webshops als Sightful. Deze webshops werken met een veelzijdig aanbod, gunstige prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker vergelijk je populaire internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Waddinxveen. Lees ook meer informatie over Lenzenvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Waddinxveen

Sta je ook elke dag op met een matig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, handig in gebruik, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de onderstaande lijst doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Waddinxveen waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker vind je ook optieken in Zoetermeer, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland en Delft.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Waddinxveen in april 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is begin je altijd met een oogtest door een contactlensspecialist in Waddinxveen. Als de analyse klaar is vergelijk je samen met de oogdeskundige welk model lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na het onderzoek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben je overtuigd? Dan kan je ze direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de onderstaande lijst geven we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Waddinxveen (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Romph Opticiens DeKoningin Wilhelminaplein 22741 EAWaddinxveen
Brilidee.nlDijkmanschans 202728 GKZoetermeer
H.A. SchenkTarnstroom 162721 CJZoetermeer
Jansen OpticiensNathaliegang 862719 CSZoetermeer
Optique RenéDorpsstraat 932712 AEZoetermeer

Voordelige lenzen kopen in Waddinxveen?

Vergelijk prijzen en vind kortingen tot wel 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke bij jou past wordt bepaald a.d.h.v. jouw persoonlijke leefstijl, je hobbies en financiën. Bij lenzen is het noodzakelijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door deze eigenschap voorrang te geven heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een plaatselijke oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De beste contactlenzen uitzoeken wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

  1. Oogmeting
    De opticien controleert de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
  2. Het kiezen van de juiste lens
    Er wordt rekening gehouden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
  3. Lenzentest
    Dikwijls geeft de opticien een probeerset mee. Je mag ze eerst even uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen worden je ogen opnieuw opgemeten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
  4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
    Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of d.m.v. een online aanbieder als Sightful. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar absorberen meer viezigheid. Ze worden gemaakt van zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om uitstekende zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage prijs. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

  • Gaan lang mee.
  • Het vergt een korte gewenningstijd.
  • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €7,40 per maand.

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een milieubewuste en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

  • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
  • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
  • Je betaalt zo’n €190 per lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn niet al te duur, zuurstofdoorlatend en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook verkrijgbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

  • De populairste keuze onder lenzendragers.
  • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
  • Ongeveer €6,30 (op maandbasis.

Start met een gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Tips & tricks over daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergieën als hooikoorts.

  • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
  • Een betaalbare keuze wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
  • Tarieven plus minus €25,50 per maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant als je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

  • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
  • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
  • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €460 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Waddinxveen).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het betekent dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je hebt troebel zicht, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een oogdeskundige.

  • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
  • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
  • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €32,00 per maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Met multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Een goede oplossing wanneer je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

  • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
  • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
  • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,25 (per 4 weken).
Andere opties

Naast de populaire contactlenzen heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht bekijk je enkele alternatieven.

  • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
  • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
  • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
  • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-waddinxveen-2742

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Verschillende discounters als Vision Direct verstrekken goede alternatieven voor de dure merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €260 per jaar besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Kies dan voor Johnson & Johnson, Ultra en Boston. Bekijk ook meer informatie over Daglenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Waddinxveen?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Waddinxveen?
In de regio vinden we veel opticiens waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De specialist kijkt naar de sterkte-afwijking en bekijkt de algehele gezondheid van je ogen. Bij de meeste opticiens hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Opticiens raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Waddinxveen te laten doen. Het is noodzakelijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog klopt. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn wordt het aanbevolen om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €100 per 2 jaar. Niet vergeten: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dit is niet het geval. Betaalbare huismerken van webshops en drogisten voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Draag je lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Waddinxveen. Zij geven het beste advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kost een lenzen abonnement?
Indien je een abonnement aanvraagt liggen de kosten tussen de €5,75 en €50,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €250 op jaarbasis, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbovenop moet je nog rekenen op zo’n €17,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Waddinxveen kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Waddinxveen.

Plaats een reactie