Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Agelo

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Agelo? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Dankzij lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. De positieve effecten zijn er genoeg. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze pagina vind je nuttige info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je de gegevens van shops en opticiens die lenzen bezorgen in Agelo.

  • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
  • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals bijziendheid, myopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
  • Een betrouwbare opticien in Agelo voert de oogmeting uit en bekijkt de algehele conditie van de ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
  • Met de medewerker bepaal je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
  • Weet je jouw sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een fijne lens gevonden? Een toenemend aantal lenzendragers bestellen online bij specialisten als Toplenzen. Deze 100% online aanbieders werken met een aanbod met zowel A-merken als B-merken, gunstige prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Door middel van onze vergelijker informeren we je over de deskundige internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Agelo. Op deze website lees je ook alles over Prijzen contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Agelo

Zoek jij een oplossing voor een matig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gevoelloos, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het onderstaande overzicht bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Agelo waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site vergelijk je ook oogzorgwinkels in Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Ootmarsum, Bornerbroek en Hertme.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Agelo in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een vakkundige contactlensspecialist in Agelo. Na het onderzoek bekijk je samen met de oogspecialist welke lens aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek neem jij het proefsetje in ontvangst om te ervaren hoe het voor je werkt. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder bieden wij locaties voor een (gratis) oogmeting in Agelo (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Ophuis OptiekGrotestraat 147631 BVOotmarsum
Busschers Optiek Voor Horen & ZienNijstad 17622 LABorne
Hofland Optiek B.V.Grotestraat 1977622 GGBorne
Hans Anders OpticiensNieuwe Markt 117622 DDBorne
Brillenman TwenteborgZilvermeeuw 347609 RZAlmelo

Online goedkope lenzen kopen in Agelo?

Vergelijk fabrikanten en bestel met kortingen oplopend tot 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt met name af van jou dagelijks ritme, je werk en financiële wensen. Voor het draagcomfort van de lens moet je er op letten dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

  1. Oogtest
    Hierbij wordt er gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
  2. Bepalen wat de juiste lens is
    Houdt vooral rekening met draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
  3. Probeer lenzen uit
    Doorgaans ontvang je een probeerset. Je kunt een of meerdere types uitproberen. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
  4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
    Ben je eruit welke het moet worden? Je kan de aankoop doen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of bij een online speler als Drogisterij.net. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Het product bevat bio-compatible materiaal. Je profiteert van fijne zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en goedkopere prijzen. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

  • Korte gewenningstijd.
  • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
  • Voordelig: je bestelt ze vanaf €5,00 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit harder kunststof. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Dit maakt het een milieubewuste en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

  • Worden op maat gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
  • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
  • De kosten zijn gemiddeld €165 per contactlens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook verkrijgbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

  • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
  • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
  • Gemiddeld €5,05 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Check opticiens in jouw omgeving en laat gratis je ogen meten

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag pak je nieuwe. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Past goed bij mensen die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergische reacties.

  • Een positief aspect hiervan is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
  • Een betaalbare keuze wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
  • Prijzen +/- €29,25 (op maandbasis.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

  • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
  • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
  • De kosten zijn ongeveer €490 per jaar (bij een brillenwinkel in Agelo).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor ogen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel op korte als grote afstand. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een deskundige.

  • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
  • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
  • De tarieven zijn plus minus €31,00 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Handig wanneer je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

  • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
  • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
  • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,50 (per 4 weken).
Alternatieven

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog een aantal opties. In het overzicht hierna check je verschillende artikelen.

  • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
  • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
  • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
  • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-agelo-7636

Voordelige huismerk lenzen kopen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Doorgaans zijn het private labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de online aanbieders als Sightful beschikken ook over interessante alternatieven voor de huismerken van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €175 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Bausch & Lomb, Ultra en Biotrue. Lees ook meer informatie over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Agelo?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je geen verzendkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Agelo?
In deze gemeente zitten tal van oogwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogexpertkijkt naar de sterkte-afwijking en checkt de actuele gezondheid van de ogen. In de basis is een eerste oogtest kosteloos. Ga je online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken raden aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Agelo te laten uitvoeren. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog goed is. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met jouw basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar). Tip: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan nacht- of torische lenzen. Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Agelo. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Zodra een abonnement afsluit betaal jij doorgaans tussen de €7,50 tot €41,00 (per 4 weken). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €290 voor een jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Ook heb je de kosten van zo’n €17,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Agelo kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door het vergelijken van prijzen bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Dinkelland.

Plaats een reactie