Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wijlre

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Wijlre? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Het is een uitkomst voor iedereen. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), visueel zijn ze niet op te merken en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze pagina tref je meer informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vergelijk je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Wijlre.

  • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
  • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals verziendheid, myopie, hypermetropie, presbyopie, bijziendheid.
  • Een opgeleide opticien in Wijlre biedt de optie voor een oogmeting en checkt het gezichtsvermogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
  • In overeenstemming met de opticien bepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
  • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat verstandig?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een fijne lens gevonden? Steeds meer Nederlanders kiezen voor het assortiment van lenzenshops als 123Lens. Deze online shops staan bekend om een uitstekend aanbod, veel lagere prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de vergelijker hieronder check je de erkende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Wijlre. Lees hier ook alles over Lenzen merken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Wijlre

Zoek jij een oplossing voor een beperkt zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk om mee te nemen, en ze passen perfect op het oog. In het onderstaande overzicht zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Wijlre waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site doorzoek je ook optiekzaken in Ransdaal, Scheulder, Schin op Geul, Valkenburg en Lemiers.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Wijlre in april 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Wijlre. Na deze oogtest vergelijk je samen met de oogspecialist welk model lens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het eens vrijblijvend uit te proberen. Tevreden? Dan kan je ze direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de volgende tabel tref je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Wijlre (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Vyghen OptiekDr Erensstraat 4/A6301 DXValkenburg lb
Husmann OptiekMaastrichterlaan 1856291 ERVaals
Husmann OptiekKerkstraat 376291 ABVaals
Ülsje OptiekKerkstraat 76291 AAVaals
Gulpen Optiek effe kieke BVRijksweg 606271 AGGulpen

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Wijlre?

Vergelijk aanbieders en profiteer van kortingen tot 40%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke bij jou past wordt duidelijk als we kijken naar je lifestyle, gewoontes en budget. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door daar rekening mee te houden heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

  1. Oogtest
    De opticien controleert de algehele ooggezondheid en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
  2. Bepalen wat de juiste lens is
    Veel factoren spelen een rol: hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
  3. Probeer lenzen uit
    Standaard krijg je een probeerset mee. Op deze manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
  4. Lenzen bestellen of een abonnement
    Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterij of d.m.v. een online speler als LensExpress. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijs. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

  • Korte gewenningstijd.
  • Heel geschikt voor een actief leven.
  • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €6,70 (per 30 dagen).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Het is dus een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

  • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn betrouwbaar.
  • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
  • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €125 per individuele lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbaar alternatief op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

  • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
  • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
  • Gemiddeld €5,20 (per 4 weken).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor iedereen die tegen dingen aanlopen als droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een extreme leefstijl.

  • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
  • Een goede suggestie als je ook regelmatig een bril op hebt.
  • Kosten ongeveer €29,75 p/maand.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant als je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

  • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
  • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
  • Je betaalt ongeveer €500 per jaar (bij een brillenwinkel in Wijlre).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor ogen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet wazig en onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Laat je altijd informeren door een ervaren specialist.

  • Speciale contactlenzen met een cilinder.
  • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
  • Je betaalt +/- €26,00 (per 30 dagen).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Met multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het biedt uitkomst als je normale zachte lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

  • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
  • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
  • Varifocale lenzen kosten ongeveer €16,25 (maandelijks).
Andere soorten

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht lees je meer over verschillende artikelen.

  • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
  • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
  • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
  • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-wijlre-6321

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Bijvoorbeeld iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Dit is ook zo bij winkels als Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. De meeste specialisten als Drogisterij.net kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Hiermee kan je zo €165 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Kies dan voor Proclear, SofLens en Aosept. Lees ook meer informatie over Nacht lenzen.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Wijlre?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt wordt de bestelling gratis geleverd en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestellingen met oogproducten worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Wijlre?
In de omgeving werken er voldoende specialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige meet nauwkeurig de sterkte op en onderzoekt de oogdruk en oogspierbalans. Bij de meeste opticiens is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken de contactlenscontrole inplannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Wijlre te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te zien of alles nog bevalt en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Limburg.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Binnen de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €75 (per 2 jaar). Opmerking: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Heb je interesse in lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Wijlre. Zij geven het beste advies en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Als je een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €6,00 tot €40,00 per maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €220 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij komt nog een kostenpost van zo’n €19,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Wijlre kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Gulpen-Wittem.

Plaats een reactie